Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuw rust- en informatiepunt bij de Sas geplaatst

Geplaatst op: 14 oktober 2016

Opmerkelijk transport vanochtend door Genemuiden: vanaf het bedrijf Holdon Projects aan de Schering werd het rust- en informatiepunt naar de Sas vervoerd. Bij het rijksmonument kunnen bezoekers en bewoners nu uitkijken over de haven van Genemuiden.

De locatie is strategisch voor wandelaars en fietsers die bijvoorbeeld de Zuiderzeeroute volgen. Ze lezen daar straks ook informatie over Genemuiden. Het punt past binnen de nieuwe aankleding van de Sas waaraan Van Dalfsen Infra momenteel in opdracht van de gemeente werkt. Van Wendel Hoveniers verzorgde het groen rondom het punt. Dat bedrijf was vrijdagmiddag druk aan het werk.

Het ontwerp is van de Stichting Promotie Genemuiden en Brouwer Bouwkunde heeft een rol gespeeld bij de technische uitwerking. Met de Stichting Stadswacht is gekeken hoe het punt het beste aansluit bij rijksmonument de Sas.

Pieter Polman maakte een videoreportage van de plaatsing.

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Nieuw rust- en informatiepunt bij de Sas geplaatst

  1. Jenny schreef:

    Mooi en kunstig informatiepunt.
    Benieuwd wanneer de hangjongeren dit weer slopen.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500