Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Situatie bij De Ketting ‘schrijnend’

Geplaatst op: 17 oktober 2016

Het Watersportverbond is verontrust over de situatie bij vluchthaven De Ketting. Directeur Leeser schrijft in een brief aan de gemeente dat het ‘schrijnend’ is dat omwonenden nog steeds overlast hebben van ‘bepaalde bezoekers’. Overal in de Kop van Overijssel leidt een voorziening als De Ketting niet tot problemen.

Leeser roept vooral op om de belangen van watersporters mee te nemen in de besluitvorming. Eerder dit jaar werd besloten om na een jaar afsluiting de haven weer open te stellen. Dat is echter niet gebeurd op de manier zoals de watersporters voor ogen hadden. Schepen groter dan negen meter kunnen nauwelijks de haven binnenvaren, voor kanoƫrs zijn de voorzieningen niet verbeterd en er is nauwelijks kampeerruimte. Volgens het Watersportverbond (het overkoepelende orgaan van de Nederlandse watersportverenigingen) voldoet de haven nu niet meer aan de eisen van deze tijd.

Uit de brief van Leeser blijkt dat de gemeente de afgelopen periode een jeugdwerker heeft ingezet die de overlast van baldadige jeugd moest verminderen. Dat is blijkbaar niet voldoende gelukt. Na de experimentele openstelling zou een uitgebreide evaluatie volgen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500