Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dorcas Voedselactie ook in Genemuiden

Geplaatst op: 19 oktober 2016

Van 30 oktober tot en met 6 november 2016 wordt voor de eenentwintigste keer de Dorcas Voedselactie gehouden. Op ruim duizend locaties in Nederland – in supermarkten, kerken en scholen – zamelen duizenden vrijwilligers samen met consumenten voedsel en geld in voor de allerarmsten in Oekraïne, Moldavië, Albanië en Roemenië.

Van het ingezamelde voedsel worden voedselpakketten samengesteld, bestemd voor kwetsbare mensen in Oost-Europese gemeenschappen. Het ontvangen van een voedselpakket is voor hen een enorme bemoediging en een aanvulling op hun sobere maaltijden. De pakketten maken onderdeel uit van de lokale zorg die aan deze kwetsbare mensen wordt geboden. Zo ontvangen de negenjarige Zamir en zijn familie uit Albanië regelmatig een voedselpakket. Het gezin heeft momenteel een onzeker inkomen en leeft onder druk. Het pakket geeft hun een praktische steun in de rug en zorgt elke keer weer voor een glimlach op het gezicht van Zamir.

Duurzame hulp
Samen met haar lokale partnerorganisaties werkt Dorcas ook aan duurzame oplossingen voor de armoedeproblematiek in verschillende gemeenschappen in Oost-Europa en Afrika. Het geld dat tijdens de voedselactie ingezameld wordt, wordt besteed aan projecten die erop gericht zijn om mensen hun eigen inkomen te laten verdienen. Een groot probleem is vaak dat er geen werk te vinden is of dat mensen geen goede of relevante opleiding hebben gehad. Daarom ondersteunt Dorcas de mensen in haar projecten met vaktrainingen en microkredieten. Met de regelmatige inkomsten die dat de deelnemers oplevert, kunnen zij zelf zorgen voor brood op de plank. Zo zorgt de Dorcas Voedselactie voor voedsel voor nu en voedselzekerheid voor later!

Een boodschapje extra

Meer dan zeshonderd supermarkten verlenen hun medewerking aan de Dorcas Voedselactie. Vrijwilligers delen voedsellijstjes uit aan het winkelend publiek. Hierop staan producten die samen een voedselpakket vormen. Klanten van de supermarkten doen een boodschapje extra en geven deze af aan de vrijwilligers.

In­­­­­­­­­­­­­­­­ Zwartewaterland wordt de Dorcas Voedselactie gehouden op de volgende locatie(s):

Hasselt: Gehele week in diverse kerken en op vrijdag 28 oktober bij de Boni.

Genemuiden: Op vrijdag 4 november bij de Boni en Albert Heyn

Zwartsluis: op donderdag 3 en vrijdag 4 november bij de Coöp.

 

Sortering, transport en distributie
Direct na de voedselactie verwerken vrijwilligers de verzamelde goederen tot voedselpakketten. Deze worden vervolgens zo spoedig mogelijk getransporteerd en uitgedeeld aan de allerarmsten. Dit jaar gebeurt dat o.a. weer in Genemuiden, op de Pr. Beatrixstraat 31a (vh Altena fietsenhandel)

Zin om eens mee te helpen? Bel Julius Kwakernaak 06-46236531

Meer informatie: www.dorcasvoedselactie.nl.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500