Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel behoefte aan nieuwe bedrijventerreinen

Geplaatst op: 20 oktober 2016

Er is te weinig aanbod voor de vraag naar bedrijventerreinen in Zwartewaterland. Dat blijkt uit een behoefteonderzoek dat de gemeente heeft laten uitvoeren. Vooral in Genemuiden en Hasselt willen ondernemers graag nieuw bouwen of uitbreiden, terwijl de meeste beschikbare grond juist in Zwartsluis ligt.

Uit het onderzoek blijkt dat tot 2025 bij licht herstel al 10,7 hectare nodig is, terwijl bij het verwachte gemiddelde herstel 19,7 hectare nodig is. Volgens de onderzoekers lijkt in Zwartewaterland zelfs sprake van versneld herstel, waardoor nog meer hectare beschikbaar zou moeten zijn. De gemeente kan echter nog maar 8,2 hectare uitgeven, waarvan 6,3 in Zwartsluis ligt. In Genemuiden is zelfs helemaal geen grond meer beschikbaar.

De gemeente heeft het onderzoek ook laten uitvoeren vanwege nieuwe beleid van de provincie. Die wil dat de gemeente in deze regio samen gaan kijken hoeveel en waar behoefte is aan nieuwe bedrijventerreinen. In december moet blijken hoe dat vorm gaat krijgen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500