Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Johan Snel doet nog mee

Geplaatst op: 21 oktober 2016

Johan Snel loopt vanuit Zuid-Frankrijk naar bedevaartsoord Santiago de Compostela. Hij is ondertussen al een eind in Spanje onderweg. Genemuiden Actueel volgt de wandelaar uit Genemuiden. Weer een verslag.

Net buiten het dorp Torros del Rio waren er prachtige foto’s te maken dankzij de zonsopgang, tot dusver ging het goed. Na een kwartiertje wandelen was het over met de positieve aspiraties. Het werd bewolkt en mijn gemoedstoestand veranderde in een niet te missen onweersbui!

De klimmetjes die op de te nemen route zich aanboden waren echte killers. Buiten adem kwam ik boven en als een lam geslagen bokser slingerde ik naar beneden, net voor de knock-out stond ik weer op en begon opnieuw met de volgende tegenstander. Tegen deze reuzen valt niet te vechten, ik heb verloren maar…dan wel op punten.

Het schijnt dat iedere pelgrim wel één of meerdere keren stuk gaat op de camino, is het niet van de lichamelijke inspanning dan wel van geestelijke verwarringen die je tijdens de innerlijke camino op je pad vindt. Ik kan en wil zeker niet zeggen dat ik op deze manier stuk ging, ik kan wel zeggen dat ik een idee heb hoe dat gaat voelen. Voor mij liepen Maura en Julia druk te kleppen, waar ze het over hadden kom ik niet verstaan, daarvoor waren ze te ver weg. Achter mij het Poolse stel, die waren ook niet te verstaan maar, ik wist wel waar het overging. Aan de stemverheffingen van de twee was duidelijk te horen dat er ergens een meningsverschil gaande was.
De temperatuur ging onderuit, de schoonheid van de route veranderde ineens van iets magisch naar een industrieterrein waar geen industrie meer werd bedreven en daarmee ging het licht uit. Gedaan was het met alle vreugde en blijdschap, toen ik uiteindelijk Longroño binnen sjokte.

Terwijl ik dit schrijf, lopen we naar een geschikt restaurant te zoeken, volgens Gregorio is die gevonden maar nog gesloten. Hij vraagt wat we om de tijd te overbruggen gaan doen, of naar de fruitschop of een wijntje gaan drinken. Ik kies voor beide, “een fruitig wijntje” daar was iedereen het mee eens, santé!

De santé wil nog niet zeggen dat de gedachten niet bij thuis zijn, hoe gaat het beneden? Maar zeker boven laat me niet los. Marth belde zojuist met een verlanglijstje voor sinterklaas, of ik dat even wou doorgeven, maar natuurlijk lieverd, dat doe ik!

Ik moet zeggen dat jullie reacties op mijn schrijven me zeker motiveren, ga daar aub mee door, ik heb ze nodig op deze inspirerende camino!

Conclusie; binnen de tijd binnen, ik doe nog mee!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500