Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Elfhonderd theaterwandelaars

Geplaatst op: 22 oktober 2016

De Theaterwandeltocht in Sint Jansklooster trok zaterdagavond elfhonderd deelnemers. Dat is een nieuw record. De deelnemers genoten over een parcours van vijf kilometers van verschillende acts, waarvan de meeste door corsogroepen.

Het is de zesde keer dat het evenement is verlopen. De Theaterwandeltocht ontstond omdat veel dorpelingen van wandelen houden. Dat feit gekoppeld aan het corso leidde tot de nieuwe activiteit. Die trekt sindsdien jaarlijks steeds meer bezoekers. De organisatie hoopte dit jaar op duizend mensen, maar zelfs dat aantal werd nog overtroffen.

Dat leidde in het begin van de tocht even tot wat vertraging. Deelnemers werden namelijk met onder meer een huifkar vanaf het Dorpshuis in Sint Jansklooster naar Heetveld gereden. Daar begon de wandeling door weilanden, bossen en over Landgoed Oldenhof. Onderweg waren er weer verrassende acts. Van een compleet nagespeelde clip van Guns ’n Roses tot een voorstelling van een jeugdtoneelgroep uit Blokzijl.

De wandelaars genoten mede dankzij het mooie weer van het evenement. Na afloop konden ze onder het genot van een kop erwtensoep nog even napraten over de wandeling.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500