Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De zalvende werking van Andrea Bocelli

Geplaatst op: 23 oktober 2016

Genemuiden Actueel volgt Johan Snel bij zijn wandeling naar Santiago de Compostela. De Genemuidenaar loopt van Zuid-Frankrijk naar het bekende bedevaartsoord. Zijn laatste verslag is van zaterdag.

Vanmorgen al vroeg vertrokken, net toen we de eerste versnelling te pakken hadden…REGEN! De anti-nat uitrusting aangetrokken en gaan! Op zo’n moment wordt er niet veel gesproken, we smachten naar een ontbijt met…jaaa…koffie! Maura en Gregorio hadden de versnelling overdrive gevonden, ze wilden de rest van de pelgrims voor blijven om maar als eerste in een caf√©tje te zijn. Dat lukte en twee gebakken eieren met spek en brood, en natuurlijk koffie was onze beloning.

De herbergier had gedurende ons bezoek een cd van Andrea Brcelli aan staan. Je komt uit de regen, het is koud, bent na zes km al moe, je heb zin aan koffie, je heb zin aan een ontbijt, je humeur is niet te best…, en dan warm worden ontvangen door de gastvrouw die een perfect ontbijt voor je maakt met Andrea Bocelli op de achtergrond! Man wat een heerlijkheid! Alle regen en negatieve gevoelens als sneeuw voor de zon verdwenen. Vandaar dat ik snel ZwartewaterFM bericht deed om na hun interview met mij Andrea Bocelli te starten met het nummer “Canto della terra”. De camino-artiest van vandaag laten we maar zeggen. Het heeft iets mysterieus, iets….wat niet uit te leggen is, om hier te lopen met dit nummer in je hoofd.
De rest van de etappe bracht ons naar Santo Domingo de la Calzada. Hier slapen we vannacht in een pelgrimsherberg, op een zaal van 16 personen. Lekker rustig vergeleken met gisteren. Drie deuren verder is het favoriete restaurant van Gregorio, we zullen een gril op tafel krijgen waar we zelf ons vlees moeten bereiden, dat doen we na een dag van 20 km er gewoon even bij.
Op dit moment aan een heerlijk wijntje met de rest van de pelegrino’s.
Conclusie; een pijnlijke rug maar, een heerlijke vooruitzicht voor straks.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500