Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
31 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Debat centraal in bieb

Geplaatst op: 25 oktober 2016

‘Burgers moeten vaker mee kunnen beslissen over belangrijke politieke kwesties’ of ‘Nederland moet een republiek worden.’  Wat vind jij van deze stellingen? En waarom? Laat je mening horen in de Bibliotheek. Daar staat de hele maand november het debat centraal, tijdens Nederland Leest. Het thema is dit jaar democratie.

Geef je mening en krijg een boek
Democratie, dat is het thema waar Nederland over in debat gaat tijdens Nederland Leest 2016. Debatteer in de Bibliotheek over prikkelende stellingen, of geef op een andere manier jouw mening over democratie in de Bibliotheek en ontvang één van de 3 geschenkboeken: ‘Heer der Vliegen’ van William Golding, ‘Liefde en schaduw’ van Isabelle Allende of ‘Morten’ van Anna Levander. Nu al is het mogelijk je mening te geven via de website van de Bibliotheek Zwartewaterland. Na het geven van je mening over vijf stellingen, is er een voucher. Deze voucher kan tijdens Nederland Leest van 1 november tot en met 30 november 2016 worden ingewisseld bij één van de Bibliotheekvestigingen in Zwartewaterland voor een geschenkboek van Nederland Leest, dit is zolang als de voorraad strekt!

Nederland Leest in de Bibliotheek

Tijdens Nederland Leest organiseren de Overijsselse Bibliotheken diverse activiteiten rondom debat, zoals een debattour op woensdag 23 en vrijdag 25 november met Özcan Akyol. Debatteer onder leiding van Özcan Akyol en andere debaters en opiniemakers over prikkelende stellingen rondom democratie. De toegang is gratis.

Aan het debat in de Bibliotheek Hasselt doen als lokale debaters mee: burgemeester Eddy Bilder, Jan Blei en Heleen Schaapman. En natuurlijk u!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500