Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Kijk naar tarieven gehandicaptenparkeerkaart’

Geplaatst op: 27 oktober 2016

“Zwartewaterland doet denken aan de kleine muis die samen met de olifant loopt en zegt: ‘Wat stampen wij hard’.” Peter Rhebergen, ALS-patiënt, deed donderdag een oproep aan de raad om de leges van de gehandicaptenparkeerkaart tegen het licht te houden. In Zwartewaterland kost zo’n kaart 96,90 euro. “Het kleine Zwartewaterland komt daarmee aardig in de buurt van grote broer Zwolle die 104,45 euro vraagt.”

Met de gehandicaptenparkeerkaart kunnen gehandicapten gebruikmaken van een beperkt aantal daarvoor bestemde plaatsen. Rhebergen schetste dat er twee soorten kaarten zijn: een voor een gehandicapte die zelf bestuurder is, en een voor de gehandicapte die als bijrijder meegaat: een passagiersgehandicaptenkaart. De eerste kaart kost 96,90 euro, de tweede 25. Maar volgens Rhebergen is er geen sluitende overgang. “Als bestuurder kun je nog 100 meter lopen.” Voor de passagierskaart is echter vereist dat men een halfjaar niet meer kan lopen zonder hulpmiddelen.

Maar het gaat Rhebergen nog het meest om de tarieven. “Er is voldoende ruimte om als niet-gehandicapte gratis te parkeren. Moet een gehandicapte dan wel betalen voor een parkeerplek?”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500