Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vroeg paspoort aanvragen loont

Geplaatst op: 27 oktober 2016

Wie komend jaar tot en met mei reisdocumenten aanvraagt bij de gemeente Zwartewaterland is vijf euro goedkoper uit dan de periode daarna. Op die manier wil de gemeente wachtrijen in de zomermaanden voorkomen. De gemeenteraad stemde donderdag in met het voorstel, tot onvrede van de PvdA. “Dit voorstel betekent tienduizend euro minder inkomsten. Wat kun je daar wel niet voor doen?”, stelde fractievoorzitter Astrid Dijkstra.

Ze wijst erop dat de gemeente de afgelopen veel heeft bezuinigd. “En nu lopen we tienduizend euro mis om te voorkomen dat mensen wat langer in de rij staan…”, klonk het cynisch. Volgens wethouder Visserman kost de maatregel echter geen tienduizend euro. “Zonder deze maatregel moeten we extra capaciteit inhuren om de aanvragen te kunnen verwerken. Nu hopen we dat we de aanvragen spreiden, zodat minder mensen in juli ineens bedenken dat ze een paspoort nodig hebben.”

Naast de PvdA was ook de VVD tegen het voorstel. Die partij vindt dat aan beleid en vastgestelde leges moet worden vasthouden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500