Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bibliotheek uit de zorgen

Geplaatst op: 28 oktober 2016

Bij de bibliotheek kunnen ze opgelucht ademhalen. Drie jaar lang wordt er 25.000 euro minder bezuinigd dan gepland en krijgt de bibliotheek er 20.000 euro extra bij. Aan dat laatste hangt wel een bestemming: Daarmee moet in iedere kern een informatiepunt voor de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Participatiewet en Jeugdwet in de bibliotheek komen.

Volgens Wilma Veldman van de ChristenUnie ‘het meest haalbare’. Met het plan wil zij onder andere bereiken dat laaggeletterdheid teruggedrongen wordt. “Heel Zwartewaterland aan het lezen. Tot 18 jaar kan men gratis boeken lenen, maar onze visie is dat men die leden moet vasthouden, zodat ze blijven lezen. Want alleen met leden hou je een vereniging in staat, zodat ze minder subsidie-afhankelijk worden.”

In Zwartsluis verhuist de bibliotheek naar de Sluuspoort. Dat vond Henk Selles (CDA) een goed begin van de nieuwe functie die de bibliotheek gaat krijgen: een informatie- en adviesfunctie. “Je moet daar een mooie locatie voor hebben.” Volgens hem is ’t Olde Staduus daar ook klaar voor.

Wethouder Knol meldde dat het een ‘heel proces’ geweest is om zover te komen. “We hebben elkaar als partijen aangekeken en gezegd: ‘we gaan ervoor’.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500