Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genieten van de rust

Geplaatst op: 28 oktober 2016

Johan Snel is onderweg naar Santiago de Compostela. Hij schrijft over zijn belevenissen onderweg naar het bedevaartsoord. Genemuiden Actueel volgt hem.

“Het is werkelijk ongelofelijk hoe hier de zon opkomt, het is net of alles in goud verandert, schitterend om te zien. In de strips van Suske en Wiske was er ene professor Barabas die met een teletijdmachine mensen van de ene plaats naar de andere kon flitsen. Als dat zou kunnen konden jullie allemaal even zien hoe het hier was die zonsopgang, ik zeg even, maar daar bedoel ik mee vijf minuten, dan moet… er weer gewerkt worden en kan ik weer genieten van de rust.

Vanmiddag was het zoals Van Gaal zou zeggen “van een Another koekie” we kwamen op een vlakte die door toedoen van de zon leek op een woestijn. Volle bak zon op de schedel zorgde ervoor dat de snelheid teruggeschroefd moest worden, de schaarse bomen die er waren zorgden voor de enige schaduw die er was. Het enige water wat er was kon ik horen klotsen, het was een waterfles linksachter in mijn rugzak. Het liefst zou je het zo naar binnen gieten maar, op zo’n traject moet je zorgvuldig te werk gaan. De kleine slokjes die ik nam smaakten naar lauw afwaswater, blij waren we dan ook dat er in een dorpje een verswaterbron was…het grote draaiorgel wiel wat er voor moest zorgen dat er vers water stroomde hadden we al meerde rond maar… helaas geen water!

Daar zaten we met nog 7 km voor de boeg in de zon zonder water! Tot dat er twee oude kromgebogen dames van in de tachtig, ons duidelijk maakten dat je heel lang moest draaien. Nogmaals proberen dan maar, en jawel WATER! Een gejuich ging door het dorp, heerlijk koel en vers water kan dan heerlijk zijn! De laatste kilometer waren er niet minder zwaar door, in totaal hebben we er 34 afgelegd, net even te gek uiteindelijk. Aangekomen in Frómista was een douch dan ook zeer welkom evenals de heerlijke maaltijd. Morgen een rust-etappe van 20 km en hopelijk aankomen net voor siësta-tijd.

Conclusie; water is heerlijk!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500