Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Minder betalen voor afval

Geplaatst op: 28 oktober 2016

De afvalstoffenheffing gaat definitief met vijf euro naar beneden. “Een sigaar uit eigen doos”, noemde Margreet Bosma (CDA) dat donderdag in de raadsvergadering. Haar partij stelde eerder voor om de heffingstarieven geleidelijk te verhogen. Een verhoging  die nu overbodig blijft: ook andere gemeentelijke belastingen gaan niet omhoog.

Dat is volgens John Smits (VVD) ook al wel genoeg gebeurd: “U bent begonnen met 10 procent OZB-verhoging”, wierp hij de coalitie voor de voeten. Ook Klaas Eenkhoorn (PvdA) ziet weinig reden voor borstklopperij: Een nederige opstelling is meer op z’n plaats. Als je de begroting onder de loep neemt, dan is het overschot vooral te danken aan meewind.” Toch zitten er aan de begroting van 2017-2020, waar de raad gisteren over sprak, ook positieve kanten. “Er is een structureel overschot, dus dat betekent geen bezuinigingen.”

Er is zeker reden tot vreugde, meent Tamme Spoelstra (ChristenUnie). “We hebben nog een grote schuldenlast, maar met deze programmabegroting gaat het de goede kant op.”

Op verzoek van SGP-fractievoorzitter Maarten Slingerland worden de leges en heffingen van de gemeente tegen het licht gehouden. Wethouder Visserman beloofde daarop een ‘stevig onderzoek’.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500