Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Ruutvoorn wacht nog op eerste zege

Geplaatst op: 30 oktober 2016

Dames 1 van Ruutvoorn wacht nog steeds op de eerste zege. Uit bij VC Sneek 4 verloor het team kansloos met 4-0. Na drie wedstrijden staat het team op de laatste plaats, ook omdat andere ploegen meer wedstrijden hebben gespeeld. Zaterdag speelt Ruutvoorn om 17.00 uur thuis tegen Heerenveen.

Vorige week maandag had trainster/coach Gerry Smit een oefenwedstrijd tegen Vovem uit Emmeloord geregeld. Na twee vrije zaterdagen leek het goed om alvast weer in de wedstrijdmodus te komen. De oefenwedstrijd werd gewonnen en het spel zag er verzorgd uit. Donderdag werd er nog fanatiek getraind en zo reisde Ruutvoorn, afgelopen zaterdag, met een goed gevoel af naar Sneek.

In de eerste set was het spel van maandag ver te zoeken. In de pass waren de dames uit Genemuiden afwachtend en dat zorgde voor rommelig spel. Serverend hadden de dames last van een ander merk bal, waardoor er ongekend vaak uitgeserveerd werd. Sneek won de set met 25-20

Deze factoren werden doorgesproken en zo werd de tweede set vol goede moed begonnen; nieuwe ronde, nieuwe kansen. Al snel bleek Ruutvoorn het tij niet te kunnen keren. Serves en pass bleven onvoldoende en zo zakte het zelfvertrouwen verder weg. Met 25-14 was deze set nog minder dan de eerste.

Wissels werden ingezet, de verdediging werd wat aangepast en de dames probeerden elkaar te wijzen op gaten in de verdediging aan de andere kant. Al dit soort probeersels ten spijt bleef het Sneek, wat steeds de sets winnend afsloot. Balend en ontevreden ging Ruutvoorn met een 4-0 verlies weer naar huis.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500