Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 oktober 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwemmers DEK met 44 prijzen naar huis

Geplaatst op: 31 oktober 2016

Zwemmers van DEK gingen zaterdag met maar liefst 44 prijzen naar huis. Ze deden mee aan deel 2 van de Regionale Tienkamp: een leuke en leerzame wedstrijd voor o.a. beginnende  wedstrijdzwemmers. Zwemmers van alle leeftijden zijn welkom. De wedstrijd wordt ingeschreven op G niveau en lager. Dit heeft voor de betere zwemmers evt. de consequentie dat ze buiten mededinging (BM) van medailles zwemmen, maar op deze wijze krijgen ook de wat minder snelle zwemmers kans op een welverdiende medaille. Zwemmers van tien verenigingen in de regio gaan met elkaar de strijd aan om een 1e , 2e  of 3e  plaats. In iedere leeftijdscategorie wordt een 1e , 2e  en 3e  plaats in een gouden, zilveren en bronzen medaille omgezet. De 10-Kamp wordt 6 x per seizoen georganiseerd. Zaterdag ontmoetten we in zwembad Bestevaer de verenigingen De Nieuwe Slag (Staphorst), ZCU’78 (Urk)  en ’t Tolhekke (Steenwijkerwold).

DEK kwam zaterdag in deze wedstrijd met 38 zwemmers aan de start en zwom in de 24 programma’s maar liefst 44 maal in de prijzen: 16 keer goud, 18 keer zilver en 10 keer brons! De gouden medailles gingen naar Lotte Bakker(2x), Robin van den Berg (2x), Jorgen Gerritsen (2x), Hendrik Aalt de Jager (2x), Maritha de Jager, Edwin Kanis (2x), Marianne Naberman (2x), Laurens van der Pligt, Naomi van der Sluis en het estafetteteam Frank/Marianne/ Jorgen/Naomi. Het zilver was voor Frank Beens (2x), Lennard Beens (2x) , Lisanne Kanis (2x), Michelle van den Berg, Anouk Bosman, Myrthe Bosman, Hilde Curfs, Herniek van Dalfsen, Arie de Jager, Richard Ruijg, Sophie van Someren, Jasper Tuinman en het estafetteteam Lennard/Demi/Edwin/Sophie. Brons was er tot slot voor Anouk Bosman, Laurens Curfs, Herniek van Dalfsen, Arie de Jager, Myrthe Kroes, Mariette Leusink (2x), Sophie Leusink, Richard Ruijg en Demi Visscher.

Er zijn 33 persoonlijke records gezwommen: de grootste verbetering is voor Lotte Bakker. Lennard Beens, Michelle van den Berg, Robin van den Berg, Anouk Bosman, Myrthe Bosman, Laurens Curfs, Jirsca van Dalfsen, Sophie Leusink, Laurens van der Pligt,  , Myrthe Kroes en Lars Tuinbeek zetten op alle programma’s waarin zij zwommen een PR neer.  Robin van de Berg wist ook een clubrecord voor 12 jarigen op de 100 mtr. vrije slag te verbeteren in een tijd van 1.08.57

Andrea, Corinne en Lara zorgden er voor dat de uitslag-kaartjes vlot bij de jury waren en de Smulkraam werd weer goed bezocht; de snert en broodjes worst vonden gretig aftrek.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500