Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Succesvol weekeinde voor de Zwartewaterfokkers

Geplaatst op: 1 november 2016

Leden van kleindierenvereniging de Zwartewaterfokkers bezochten van 27 t/m 29 oktober twee shows met enige van hun dieren. De Veluwepoortshow in Putten werd bezocht door enkele leden en zij deden dit zeer verdienstelijk. Op deze show waren bij de dwerghoenders aanwezig Johan Barneveld met zijn Barnevelder krielen in de kleurslag Zwart-Dubbel-Gezoomd en deze kwamen met 4x ZG in hun bagage terug in Genemuiden, bij de Wyandotte krielen waren present vader Johan en zoon Jan van Dijk en Johan behaalde met zijn dieren in de kleurslag Rood 2x het G en 2 maal het ZG predikaat en de dieren van zoon Jan in hetzelfde ras maar dan in de kleurslag Meerzomig Patrijs werden door de keurmeester voorzien van 1 maal het G en 2x het ZG predikaat.

De Combinatie Withaar ( vader Aart en zoon Arno ) hadden in dit ras ook dieren ingeschreven, in de kleurslag Zwart behaalde men hier 2x ZG en 1x F en in de kleurslag Wit-Zwart-Columbia 3x ZG en 1x F resultaten waarmee bovenvermelde leden met hun dieren heel goed voor de dag kwamen. Jeugdlid Wout van Dijk ( zoon van Johan ) was hier aanwezig met twee van zijn kolossale Pommerse Ganzen, dieren die gewoonlijk altijd in de kolk hun vertier hebben maar nu voor een paar dagen eveneens in Putten aanwezig waren. Deze dieren behaalden beide het F predikaat met verve en een van deze dieren werd uitgeroepen tot mooiste Gedomesticeerde Watervogel van de show van een jeugdlid. Wout toverde ook nog een paar Alaska konijnen uit de hoge hoed en deze behaalden 2x G en 1x F waarbij deze laatste het verdiende om te worden bekroond tot mooiste konijn van een jeugdlid.

En dan was er op dezelfde datum dichtbij huis de Wiedenshow te Vollenhove, onze buurtvereniging. Ook deze show moet je wel haast met een aantal dieren bezoeken. Dat deden dan ook enkele leden met hun dieren te weten  Combinatie Beens ( vader Jan en zoon Bernd ) hadden hun Klein Zilver konijnen in de kleurslag Midden-Geel hier ondergebracht en deze noteerden 4x ZG en 3x F, de Tan’s van Henk Spijkerman 5x ZG en 1x F. Bij de dwerghoenders waren de Hollandse Krielen van Harm Bruins in de kleurslagen Zwart en Patrijs ingekooid en deze dieren behaalden hier 1x G en 3x F tevens werd een van deze dieren gekozen tot mooiste dwerghoen van de show, Dick Nijland  was aanwezig met een aantal van zijn Nederlandse Sabelpoot krielen en deze werden door de keurmeester van 5x het ZG predikaat voorzien. En dan waren er door de Combinatie Beens ook nog een aantal oorspronkelijke watervogels onder gebracht n.l. Mandarijn Wild-Bruin 1x ZG, Chili Taling Zilver 1x ZG, Chili Taling Wild-Kleur 2x ZG en 1x F en dit dier werd de mooiste Oorspronkelijke watervogel van de tentoonstelling en ook had men nog twwe Versicolor Talingen ingezonden bekroning was 1x ZG en 1x F.Tot slot nog de sierduiven en hier was Jerry Hoekman met dieren present 7x ZG voor zijn Damasceners en zijn Mokee’s  2x ZG en 1x F en ook dit laatste dier werd uitgeroepen tot mooiste sierduif van de tentoonstelling. Hoopvolle resultaten van dieren van uitstekende kwaliteit en de leden van de Zwartewaterfokkers hopen dan ook dat een ieder die dit onder ogen krijgt hun show zal bezoeken die van 1 t/m 3 december a.s. in de Overtoom zal worden gehouden. Deze dieren en uiteraard veel meer zal dan worden tentoongesteld kom dit met uw klein/kinderen bekijken om de prijs hoeft u het niet te laten want deze is nog altijd gratis.Bestuur en leden van Kleindierenvereniging  de Zwartewaterfokkers heten u van harte welkom op dit jaarlijkse hoogtepunt.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500