Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Johan Snel heeft zijn keuze gemaakt

Geplaatst op: 2 november 2016

Genemuiden Actueel volgt Johan Snel op zijn weg naar Santiago de Compostela. De laatste keer twijfelde hij over het vervolg van zijn tocht: hij loopt in een groep, maar wil de ‘camino’ eigenlijk alleen afleggen. Daarom moest hij een keuze maken. En dat heeft hij ondertussen gedaan.

“We bleven gisteren 7 km voor Leon hangen: de herberg waar we een bed geregeld hadden voldeed perfect aan onze verwachtingen. Voor €18.- maaltijd, slapen en ontbijt kun je ook niet veel verwachten, en daarom hebben we ook maar geen klacht ingediend. Ook niet over de matrassen, wat dat betreft heeft Tuk inn nog veel werk hier. Er sliep ook nog een Fransman en een Italiaans meisje, de Fransman zat vanmorgen als een Boeddha in z’n bed te mediteren, ieder zijn ding ze maar. De Italiaanse wil 11 november in Santiago zijn, terwijl haar enkel ernstig ontstoken en gezwollen is en de nodige blaren haar parten spelen. Ik heb haar vanmorgen veel succes gewenst want dat zal ze nodig hebben.
Na de 7 km kwamen we rond 10u Leon binnen, de stad leek uitgestorven. Wel viel me op dat de plaatselijke boeketteries goede zaken deden, veel prachtige bloemstukken kwamen de shops uit, even later kwamen we erachter dat het vandaag 1 nov was en dat betekent hier Allerheiligen.
Bij de kathedraal een heerlijke bak koffie genuttigd en vandaar uit op zoek naar een single room, waar ik na de lunch heerlijk heb relaxt. Mijn voet/enkel is dankzij de rust en Hermiendruppels mooi afgezwakt en voelt beter dan gisteren. Dat is ook mede de reden dat ik besloten heb om morgen de camino zonder een extra dag rust voort te zetten.
Dit heb ik vanavond onder het genot van een borrel in een mooie zaak genaamd El Pathio, te kennen gegeven aan de rest van de groep. Wel onder één voorwaarde, dat Gregorio, Paco, Keith en Maura in april een bezoek brengen aan Genemuiden. De Amerikaan was er nog niet helemaal zeker van, maar de rest heeft toegezegd. Mooi… daar kan ik nu al naar uitkijken, de snert zal voor april worden ingevroren.
Vanavond was het best druk in de stad en zit ik terwijl ik mijn verhaal tik op het terras voetbal te kijken en, ga ik nu lekker genieten van een nacht zonder de herberggeluiden.

Conclusie; ik loop verder in de groep, maar tevens zal ook mijn eigen camino lopen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500