Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportmarathon voor Zwartewaterland Helpt

Geplaatst op: 3 november 2016

Foto Joke Veldman

Zwartewaterland Helpt is zich langzaam maar zeker weer aan het voorbereiden op de acties in december. De opbrengst daarvan is dit keer voor Villa Joep en Maud voor Leven. Een van de acties die geld in het laatje moet brengen is een sportmarathon bij Welness Zwartewater. Op 17 december kunnen sporters (of niet-sporters…) meedoen aan een uur of maximaal vier uur Total Effect.

“Je gaat helemaal uit je panty”, lacht Melina Kamphof van de Stichting Zwartewaterland Helpt over die bewegingsvorm. Ze weet er alles van, want sinds dit jaar volgt ze de lessen bij Bianca Altena. Het is een van de redenen waarom ze maar liefst 27 kilo is afgevallen. “En ondertussen kon ik Bianca mooi vragen of ze wilde meewerken aan Zwartewaterland Helpt…”, aldus Melina.

“Ik kende het initiatief eigenlijk helemaal niet”, zegt Bianca, maar dankzij het enthousiasme van Melina weet ze er nu alles vanaf. Die onbekendheid is ook niet zo vreemd, stelt Melina. “We merken dat we nog steeds bekender kunnen worden. Veel mensen denken nog dat we alleen een radiomarathon organiseren, maar sinds een aantal jaren doen we onder de naam Zwartewaterland Helpt veel meer. Vorig jaar brachten we maar liefst 23.000 euro bij elkaar.”

En voor zover nodig: dat stimuleert de organisatie om verder te gaan. “We zijn een hele leuke club bij elkaar, terwijl we elkaar eerst helemaal niet kenden. We zijn geen vriendengroep en zien elkaar buiten de organisatie om niet. En toch werken we perfect samen. Het is prachtig om iets voor anderen te kunnen betekenen”, vertelt Melina. Het goede doel van dit jaar is al eerder aan bod geweest. “Drie jaar terug hebben we ons ook voor Maud ingezet, en dat was een hele intense en emotionele editie. Omdat we nu tien jaar bestaan, hebben we besloten om opnieuw voor Maud te kiezen. De ouders zijn heel nauw bij onze acties betrokken. Zij zetten zich in voor de strijd tegen neuroblastoom, een hele zeldzame vorm van kinderkanker.”

Melina is zelf sinds de derde editie bij de organisatie betrokken. Min of meer per toeval, vertelt ze. “Mijn broer deed mee aan een spinningmarathon. Toen ben ik wat sponsoren gaan zoeken. Na een middagje industrieterrein Genemuiden had ik 1100 euro bij elkaar. ‘Lekker bezig’, zei de organisatie, die me vervolgens vroeg om de club te versterken.”

De radiomarathon is dit jaar van 15 tot en met 17 december. Daarnaast staan er vermoedelijk een tennismarathon en een spinningmarathon op de agenda. Verder moeten de activiteiten nog loskomen. “Verenigingen komen altijd in de laatste maanden van het jaar met initiatieven. Wij verwachten zeker weer mooie activiteiten. Met deze sportmarathon bij Welness Zwartewater zijn we al heel blij.”

Deelnemers kunnen zich inschrijven via een formulier dat klaar ligt bij Welness Zwartewater. In totaal kunnen er per uur 25 mensen meedoen. Ze betalen 20 euro per uur, en voor de eventuele volgende uren 15, 10 en 10 euro. “Dit is een hele toegankelijke vorm van sport. De drempel ligt laag. Het zou prachtig zijn als we alle uren kunnen vullen”, zegt Bianca.

Kijk voor meer informatie over de stichting op www.zwartewaterlandhelpt.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500