Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Even een vleugje winter (door John Poot)

Geplaatst op: 4 november 2016

Boven het midden van de Noordzee bevindt zich een lagedrukgebied dat het weer grotendeels bepaalt dit weekend. De lucht die wordt aangevoerd is onstabiel en hierdoor kunnen er makkelijke buien ontstaan. Het zwaartepunt van die buien zal bij de kustprovincies zijn. Dat komt door invloed van het warme zeewater. Maar ook in onze omgeving zal het zeker niet droog blijven.

Zaterdag begint de dag bewolkt met kans op wat regen. In de loop van de dag kan de zon zich ook even laten zien, maar grote opklaringen zullen er niet komen. Ook in de middag is de buienkans groot. De wind komt uit west tot zuidwestelijke richting en is matig kracht 4. De temperatuur is rond de 10 graden.

Zondag verloopt de dag gelijk als die met zaterdag. We kunnen dan te maken hebben met, zoals dat heet, ‘buienstraten’. Dan kan hier bijvoorbeeld veel regen vallen, maar een paar kilometer verderop valt bijna niets. De temperatuur is zondag ook rond de 10 graden.

Na het weekend krijgen we een kleine speldenprik van de winter. De wind draait naar het noordoosten, hierdoor komt er koude lucht de Nederlandse grens binnen. Het kwik stijgt niet hoger dan 6 graden en in de nacht vriest het licht. Maar vanaf woensdag zien we de temperatuur weer stijgen. De zachtere lucht wil vanuit het westen de koudere lucht naar het oosten wegdrukken.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500