Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De afsluiting van een fenomenale reis!

Geplaatst op: 5 november 2016

reportage Pieter Polman en Erik Eenkhoorn

Ja, en toen was het concert van Stereo voorbij. Na vanuit de kerk naar de Ms. Alina terug te zijn gelopen stond er een heerlijk buffet klaar voor de gasten. Klokslag 23:30u. taste de eerste gast toe en kon men gaan genieten van een overheerlijk buffet! Nadat het nagerecht was genuttigd kon de ‘bonte avond’ beginnen. Gerard Zeeman verscheen met op het toneel, omgetoverd tot lilliputter en wist de koorleden met hun vrouwen tot meezingen te drijven! Even later was het wederom de beurt aan Zeeman, nu met Jacob de Urker (de Vries). In het Urkers hadden ze een gesprek over het zeemansdiploma. Er werd veel gelachen. De avond werd in stijl afgesloten in de jacuzzi op het zonnedek.

Zaterdagmorgen om 4:45 vertrok de Ms. Alina uit Dordrecht om koers te zetten richting Arnhem. De gasten werden al varend wakker en konden voor de laatste keer genieten van een wederom verrukkelijk ontbijt! Daarna was het tijd om de koffers in te gaan pakken, koffie te drinken en een kijkje te nemen in de stuurhut bij het kapiteinsechtpaar. Om half 1 stond de crew klaar met de allerlaatste 4-gangen lunch. Om twee uur verzamelden zowel de koorleden (in de hal), de vrouwen boven de koorleden op de blustrade en de volledige crew zich in de centrale hal. Stereo wilde de crew toezingen. Omdat de crew bijna geen Nederlanders bevat, werd besloten om Tebe Pojem (een Russische Hymne) en Stille Nacht in het Duits te zingen. Een zichtbaar geëmotioneerde crew luisterde toe. Daarna nam de hotelmaneger het woord. Hij vond het een ‘niet beter te wensen reis’. Ook de kapitein vertelde dat hij voor het eerst weer met zijn vrouw in bed gelegen had, en voegde eraan toe dat we volgend jaar weer mochten komen. Een daverend applaus volgt, en spontaan begonnen de koorleden en vrouwen te roepen: Arie, Arie, Arie! Arie is een bediende die een klein beetje Nederlands heeft geleerd en samen met zijn brede lach op zijn gezicht maakte het hem tot een geliefde bediende. Een ’topper’! En niet, zoals hij zei ‘Als Gordon, of zanger’, maar een topper in zijn werk!

Na dit fenomenale afscheid volgde de terugreis van Arnhem naar Genemuiden, waarna iedereen vannacht weer lekker in zijn eigen bed slaapt.

Het was een geweldige reis, om nooit te vergeten!

 

Gepubliceerd door Erik Eenkhoorn
Van Dijk Containers 500