Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hét hoogtepunt in 50 jaar Stereo

Geplaatst op: 5 november 2016

reportage: Pieter Polman en Erik Eenkhoorn

Afgelopen vrijdagavond zong het Christelijk Genemuider mannenkoor Stereo onder leiding van dirigent Harm Hoeve in de Grote kerk van Dordrecht. Nadat de mannen en vrouwen vanuit Schoonhoven via de Rotterdamse havens onder de Erasmusbrug doorvoeren richting Dordrecht stond een mooi verlichte kerk op hen te wachten. Om klokslag 8 uur drukte Martin Zonnenberg de eerste toets in de klavierbak van het Kam-orgel. Het eerste lied ‘Benedictus’ werd gezongen. Als ware kozakken galmde het koor in grote contrasten door de gewelven van de Dom. Na de opening van voorzitter Jan Roetman werd Psalm 98 gezongen en uiteraard zal dit gezongen worden met de genemuider bovenstem, aldus Roetman.

Een afwisselend programma werd door het koor ten gehore gebracht. het geheel werd muzikaal omlijst door de al eerder genoemde organist, André van Vliet op de piano, Kees Alers op de fluit en Arjan en Edith Post op trompetten. Laudate omnes gentes werd door velen bestempeld als hoogtepunt. ‘Het was zalig’, zei een bezoekster na afloop. Na anderhalf uur genieten zat het er helaas al weer op. Na het dankgebed van de voorzitter werd er afgesloten met Psalm 68 vers 2 en 10. In het tussenspel speelde Martin Zonnenberg het 3e couplet van Psalm 134. “Ik probeer aan ieder koor met zo’n avond een boodschap mee te geven. Deze Psalm ‘Dat s’ HEEREN zegen op u daal’, wens ik jullie als koor van harte toe’. Na het concert wachtte de crew van de Ms. Alina hun gasten op, om ze te laten genieten van een overheerlijk buffet! Zaterdag volgde de terugreis. Het koor kijkt terug op een hoogtepunt in het bestaan van Stereo.

Soli Deo Gloria

 

Gepubliceerd door Erik Eenkhoorn
Van Dijk Containers 500