25 april 2024 t’ Olde Staduus

Topavond voor DEK Waterpolo

Geplaatst op: 7 november 2016

Tekst en foto's John Poot

Volgens kenners de zwaarste en mooiste sport: waterpolo. DEK Genemuiden beleefde zaterdag ook nog eens een topavond. Zowel de dames als de heren wonnen van teams van de ‘grote buurman’ Swol 1894. De heren wonnen hun eerste wedstrijd met 9-6 van Swol 1894 4 en de dames wonnen met 12-9 van de dames uit Zwolle.

De heren uit Zwolle bezitten de 3de plek in de 3e klasse A. DEK staat nog steeds op de laatste plaats. DEK begon de wedstrijd strijdvaardig. De heren uit Zwolle hadden geen wisselspelers mee, daardoor leek het een wedstrijd te worden waar  punten gepakt konden worden. Na het eerste partje stond DEK met 2-1 voor. Het 2de en 3de partje leek DEK wat makkelijk te worden. Vooral verdedigend liet het te wensen over. Veel fouten aan de kant van DEK zorgen ervoor dat Swol de doelpuntjes meepakte en zodoende in de wedstrijd bleef. Aanvallend kwam DEK soms gevaarlijk bij het doel van de tegenpartij maar vaak werd de vrije speler niet gevonden of aangespeeld.  Dinand van Dijk wist via een paar listige boogballetjes de doelpuntjes te maken. De scheidsrechter maakte een nogal verwarde indruk met fluiten, waar DEK en Swol soms voordeel, maar ook nadeel van ondervonden.

Bij de start van het 4de partje stond het 5-5 gelijk. DEK wist zich in dit partje zich goed te herpakken. Tot de laatste minuut bleef het spannend, omdat Swol in de laatste minuut nog een paar opgelegde kansen kreeg om de wedstrijd te winnen. Door het goed verdedigende werk in de laatste minuut en 2 doelpunten had DEK de eerste overwinning van dit seizoen op zak.

Uitslag: DEK H1 – Swol 1894, 4: 9-6 (2-1, 3-3, 0-1, 4-1)

Doelpunten: Dinand van Dijk 4x, Bernard van Es 1x, Barteld Brouwer 1x, Patrick Bakker 1x en Arnould Kattenberg 1x

De dames moesten tegen de dames Swol. Een geduchte tegenstander, omdat deze ploeg koploper was in deze wedstrijd. De dames begonnen ook strijdvaardig aan de wedstrijd. In het 1ste en 2de partje leek het er op dat de dames uit Zwolle niet van plan waren om de punten mee naar huis te nemen. Dreigend waren de dames uit Zwolle niet echt, DEK was aanvallend goed. Na acht doelpunten in de eerste 2 partjes stonden de dames  een mooie 8-3 voor. Het 3de partje ging Swol toch meer in de aanval en mede door een paar U20’s (een speler moet dan 20 seconden aan de kant zitten na een overtreding)aan beide kanten wist Swol nog een paar doelpunten te maken. Het 4de partje pakte DEK nog een paar doelpunten mee en was de overwinning veilig. Door deze overwinning zijn de dames nu koploper in de 3de klasse A.

Uitslag: DEK D1 – Swol 1894 D3: 12-9 (4-1, 4-2, 2-4, 2-2)

Doelpunten: Iselle 5x, Savannah 2x, Amanda 2x, Jantine 1x, Dorothee 1x en Trude 1x