Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
30 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Boxum strijdt tegen de top

Geplaatst op: 7 november 2016

Marit Boxum deed mee aan de Open Nederlandse Kampioenschappen gezwommen in het Koning Willem Alexander Sportcomplex. Ze kwam maar liefst twaalf keer aan de start en zwom tegen de absolute top uit binnen- en buitenland.

Op de vrijdag was de 50 rugslag de eerste afstand en daarin zwom Marit haar 2e beste tijd ooit. Op de vlinder liet Marit zien dat ze deze slag ook goed kan zwemmen met een mooie tijd van 1.07.17. 15 minuten na de 100 vlinder kwam Marit alweer aan de start in de wisselslag estafetteploeg, met de anderen zwommen ze naar een nieuw clubrecord.

De zaterdag begon met de mix estafette waar 2 jongens en 2 dames van Deltasteur aan de start verschenen waaronder Marit. Ze zwommen naar een mooie 15e plek van Nederland. In 1.06.11 klokte Marit aan op de 100 rugslag een tijd die net boven haar PR uitkwam.

Daarna kwam op zaterdag ochtend de 100 vrije slag en werd een opmerkelijke prestatie geleverd, zo zwom ze onder de 1 minuut grens op de 100 vrije slag, 59.76 was haar top tijd.

Aan het begin van de middag moest  de dames estafette aantreden voor de 4 keer 200 vrije slag, Annet van Stratum, Maaike Doornewaard, Naomi Hofsink en Marit Boxum zwommen naar een 8e plaats en dat betekende dat ze ’s avonds mochten aantreden voor de grote finale. Tijdens deze finale wedstrijd zwommen de Deltasteur dames naar een 7e plek van Nederland met een Pr voor Marit en een en club record.

De zondag stonden voor Marit de 100 wissel slag en de estafette 4 keer 100 vrije slag op het programma. De 100 wissel zwom ze net boven haar PR.

Aan het eind van de ochtend kwamen Annet, Maaike, Nomi en Marit aan de start op het koningsnummer van de zwemsport: de 4 keer 100 vrije slag, de Deltasteur dames kwalificeerden zich voor de finale op de zondag avond met een mooie Pr voor Marit in een toptijd van 59.60 seconden.

Zondagavond om 19.15 uur kwamen Annet, Maaike, Naomi en Marit in de baan. Ze hielden  gerenommeerde ploegen op deze afstand achter zich en zwommen naar een 8e plaats van Nederland, waarin Marit nog weer harder zwom dan in de ochtend sessie, namelijk 59,41 seconden.

Een mooi weekend waarin Marit zich goed heeft kunnen meten met de top van Nederland en een aantal goede Pr’s heeft gezwommen en op diverse afstanden bij de beste 30 van Nederland behoort.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500