Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stereo maakt indruk in Dordrecht (video)

Geplaatst op: 7 november 2016

Twee maal Kampen, Zevenhuizen, Urk, Genemuiden, Dordrecht , het orkest Ars Musica,  vioolsoliste   Marieke Booy,  organisten /pianisten Marco den Toom,  Johan Bredewoudt, André van Vliet, Martin Zonneberg , de trompettisten  Arjan en Edith Post, de fluit door Marjolein de Wit  en uiteraard  de koorsolisten  tenor Henk de Boer en bariton Leo Stam. Ziedaar in het kort een groot aantal  ingrediënten  van Stereo’s muzikale Jubileummenu.

Afgezien van de nog komende reguliere , traditionele medewerkingen en  Kerstconcerten 2016 , was vrijdagavond jl.  het  jubileumconcert  in Dordrecht nagenoeg het laatste in  de reeks,  specifiek geënt op de viering van het 50jarig bestaan van het Christelijk Genemuider Mannenkoor.  In die 50 jaar heeft Stereo zich vooral  ontwikkeld tot een  christelijk regionaal koor . De Stereo-koorzangers uit de regio. Ze vormden vrijdag in de monumentale oude Grote Kerk van Dordrecht samen met organist Martin Zonnenberg,  pianist André van Vliet, Arjan en Edith Post trompet en  Kees Alers met fluit  het  vocale en instrumentale decor van een  schitterende muzikale weergave van de kunde van  koor en musici. Dat alles, koor, orkest en solisten, onder de bekende en bekwame leiding van koordirigent Harm Hoeve.  De enorme akoestische eigenschappen  van de monumentale  Dordtse  Grote kerk  gaven deze  gebeurtenis een bijna gevleugelde  extra dimensie. Prachtig om de geproduceerde klanken nog een ongewone lange tijd na te horen galmen in de kolossale ruimte van die kerk.  Arjan en Edith post  maakten ook dankbaar gebruik van de akoestiek bij  punt 11 van het  programma . ‘Heer wees mijn Gids ‘ . Vanuit twee  zijden van de kerk  gespeelt!  Het moet ook voor de trompetselers zelf volop genieten geweest zijn.  De prachtige professionele invulling van het koor was in het  kader van het  jubileumjaar volledig consistent afgestemd op de inhoud van de jubileum CD. Het trok een volle kerk in een voor Stereo onontgonnen gebied.  Dankbaar publiek, een  dankbare koster; zij wensten het mannenkoor  spoedig in Dordt weer te  mogen zien en te horen.  Kortom een unieke gebeurtenis in een uniek jaar.

Zaterdag a.s. hoopt  Stereo nog in Staphorst aan te treden  in de traditionele reeks van ‘Zingend naar de  Zondag’ .  De nog komende maanden van het  jubileumjaar  staan  in het teken van Advent en Kerstfeest waarvan  Zaterdagavond  de 17e  december het  Kerstconcert in de Kamper Bovenkerk  als hoogtepunt kan worden beschouwd.  Ook ditmaal weer vergezeld van de professie van  het orkest Ars Musica  in gezelschap van o.a.  solofluitiste Marjolein de Wit en een zeer bijzondere kozakken-koorsolist waarover later meer. Dát in combinatie met  een programma samenstelling  van aloude  Kerstliederen en  -melodieën  zoals van Stereo gewend,   zal wellicht menig  muziekminnend oor strelen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500