Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van Ingen biljarttoernooi blijft in trek

Geplaatst op: 7 november 2016

Zaterdag start het Van Ingen Biljarttoernooi. Niet alleen bij de vele nieuwe leden van HZW maar ook bij biljarters van buiten Genemuiden bestaat er steeds meer belangstelling voor het biljartevenement dat drie jaar geleden voor het eerst in het leven werd geroepen. Maar liefst meer dan 50 dames en heren biljarters nemen deel aan het biljartevenement. Een week later op zaterdag 19 november strijden de 32 geplaatste biljarters uit de voorronde om de aantrekkelijke vleesprijzenpot. De organisatie verwacht dat de vier laatste finale partijen rond 16.30 uur gespeeld gaan worden.

Een groot aantal deelnemers van de voorgaande toernooien o.a. uit Urk, Klazienaveen, Hattem, Kampen, Zwolle, Hasselt melden zich maanden geleden al spontaan aan voor de derde editie van het door Gildeslager Evert van Ingen gesponsorde toernooi. Ook de beste biljarter in de regio Jan van den Berg uit Hasselt zal zich zaterdagmiddag rond 15.00 uur melden voor zijn twee te spelen partijen in het aantrekkelijke toernooi. Met een moyenne van maar liefst 12.83 lijkt van den Berg de smaakmaker van het biljartevenement.

Henk Post van de organisatie: “Er zijn best wel een aantal redenen op te noemen waarom er steeds meer deelnemers inschrijven voor het toernooi. Ten eerste is het ledenaantal van de biljartvereniging in de afgelopen jaren fors toegenomen. De nieuwe leden zijn enthousiast en een groot aantal ervan hebben zich dan ook aangemeld voor het gezellige toernooi. En verder hebben de deelnemers van buiten Genemuiden die aan de voorgaande toernooien met de aantrekkelijke prijzenpot hebben deelgenomen van mond tot mond reclame gemaakt. De opzet van het toernooi spreekt hen aan en dan met name het feit dat er tussen de te spelen partijen in de voorronde voor de deelnemers geen lange wachttijden zijn. Henk tot slot: HZW beschikt over maar liefst 6 wedstrijdbiljarts en dat biedt voor ons als organisatie ongekende mogelijkheden”.

Veel wordt er tijdens het toernooi ook verwacht van Harm Sterk uit Hasselt. Dit jaar maakte Harm de overstap van biljartvereniging Ons Genoegen uit Hasselt naar HZW in Genemuiden. Harm Sterk: “Ons Genoegen is best wel een goede biljartvereniging maar ik wilde wat meer.  HZW is dan een prima keus want het is een grote vereniging met ongekende mogelijkheden. Daar kan ik elke dag biljarten en zelfs overdag. Bij HZW speel ik niet alleen in de clubcompetitie maar wekelijks ook samen met Johan Klaver, Hans J. Timmerman en Henk Post in KNBB competitie van het district Zwolle e.o.”.

Tot op heden heeft Harm in beide competities nagenoeg alle wedstrijden gewonnen met ongekend hoge scores.

Al met al belooft de 3e editie van de plaatselijke Gildeslager van Ingen opnieuw een spannend en aantrekkelijk biljartevenement te worden.

Toernooidagen: zaterdag 12 en 19 november van 10.00 tot 18.00 uur

Toegang            : gratis. (kinderen onder 12 jaar onder begeleiding van ouders)

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500