Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

’t Kraantje tijdelijk aan de Blauwe Hand

Geplaatst op: 8 november 2016

Er brandt sinds dit weekend weer licht in het bekende pand aan de Beulackerwijde (vlakbij de Blauwe Hand). Jaren geleden sloot Eet & Drinkgelag De Beulacke in Wanneperveen de deuren en werd het stil aan de Veneweg 292. Tot dit weekend Peter Platje van Eetcafé ’t Kraantje uit Zwartsluis er zijn intrek nam.

Onder het mom van een ‘Pop-up restaurant’ gaan de deuren van het etablissement tijdelijk weer open. ’t Kraantje, dat gevestigd is op jachthaven De Kranerweerd in Zwartsluis, wordt momenteel compleet vernieuwd. Inmiddels is het oude pand al gesloopt en wordt gestart met de bouw van een compleet nieuwe accommodatie. Tot die tijd voert Peter zijn zaak in Wanneperveen.

Wat begon als een ludieke oplossing om gasten te kunnen blijven ontvangen groeit nu al uit tot iets permanents. En dat idee wordt alleen nog maar bevestigd door het succes dat het eerste weekend al met zich meebracht. Een volle zaak op zaterdagavond en ook een zeer dukke zondag geven Peter en zijn partner Elles energie om meer uit deze locatie te halen. Een soort van beachbar spreekt het stel wel aan. “Je kunt met de boot prachtig aanmeren en het uitzicht is geweldig.”, aldus Peter.

Voordat dat echter zover is staan de deuren van woensdag t/m zondag dagelijks open voor de lunch (vanaf 11.30 uur) en het diner. Het concept verhuisde vanuit Zwartsluis tijdelijk mee: bourgondisch genieten. De kaart loopt uiteen van kabeljauw en huisgerookte zalm tot Peter’s bekende spareribs, broodje carpaccio en bavette steak.  En dat allemaal in de gemoedelijke en gezellige sfeer die je vanuit ’t Kraantje in Zwartsluis gewend bent.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500