Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Johan Snel kon toch naar beneden

Geplaatst op: 9 november 2016

Het sneeuwt in Noord-Spanje. Johan Snel werd daarom maandag al gewaarschuwd dat hij zijn el Camino wellicht tijdelijk moest onderbreken. Dat bleek dinsdag niet nodig, met de nodige haperingen kwam Snel toch terecht in een Spaanse versie van Geertien.

“De vraag was of we naar beneden konden..? Zeker dat kon…maar de eerste km wel over de road, oké no problemo! Zo gezegd zo gedaan. Wanneer je denkt aan een afdaling denk je niet aan nogmaals klimmen, tenminste ik niet, man.., nog een keer bergopwaarts! Laat ik nu net mijn lange onderbroek als tweede broek hebben aangetrokken voor de kou.., ik kon er wel uitspringen! Ik had de spieren mega aan de kook, blij was ik dan ook dat er na 8 km een stop was gepland. Uit die overbodige… kledingstukken

Daarna kwam de echte afdaling in beeld. Eenmaal weer buiten, sloeg de kou mij om de botten en, moest ik wel vijf km maken om me zelf weer op te warmen. Eenmaal warm, was het genieten tot op het moment dat we een herberg zochten..die in 650 km nog niet was waargenomen. Heerlijk wat een thuiskomst: alles klopte. Geertien was nu zeker een vergelijk! Na een heerlijk diner te hebben genuttigd, een paar afzakkers in de desbetreffende albergue is het nu tijd om de voorgaande nacht in te halen. Die was met elk uur te hebben gezien één van de slechtste van de hele camino, nu even op een single room de schade inhalen.

Conclusie: single room op z’n tijd is zo lekker…!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500