Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gelasta-ploeg geen opmaat tot rentree Erna Last

Geplaatst op: 10 november 2016

Of de sponsoring van een schaatsploeg de opmaat is tot een comeback van Erna Last Kijk in de Vegte, wilde presentator Gert Jan van den Berg in het Genemuiden Actueel Sportcafé weten van Henk Jan Last. Met zijn bedrijf Gelasta sponsort hij dit seizoen een schaatsploeg en dus ligt de link met zijn echtgenote voor de hand. “We hebben in ieder geval samen een comeback op de ijsvloer gemaakt”, lachte Last.

Plannen voor een nieuwe schaatsloopbaan zijn er niet, zei hij. De sponsoring is min of meer per toeval tot stand gekomen. “Ik was in het voorjaar met de ondernemers van OK Genemuiden naar de Italiaanse Stelvio. Jack de Rijke was daar ook bij. Hij is de oud-trainer van Erna. Een paar weken later belde mij me op met de mededeling dat hij nog een sponsor zocht. Zo is het gekomen.”

De band met de schaatssport is er bij Last wel. Niet alleen vanwege zijn vrouw, zelf schaatste hij ook lange afstandstochten. “En Gelasta is een familiebedrijf met een sociaal karakter. Daar past schaatsen goed bij. Dat is een familiesport, koek en zopie, warme chocolademelk, Unox-worsten en oer-Hollandse taferelen. Verder hebben we er geen enorme doelen mee, we vinden het vooral leuk om in deze sport actief te zijn. En de publiciteit is mooi meegenomen, al is de aandacht voor deze sport minder dan vroeger. Wat dat betreft is er weer eens een Elfstedentocht nodig.”

Inhoudelijk bemoeit Last zich niet met de ploeg. “We doen mee aan marathons met onder meer Jade van der Molen. En tegelijkertijd leiden we gewestelijke rijders op. Het zou mooi zijn als we een keer samen met de rijdsters van Palet het podium zouden halen. Voorlopig hebben we een contract voor één jaar, maar wel met de intentie om langer met elkaar door te gaan.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500