Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Markt Irenestraat is weer compleet

Geplaatst op: 11 november 2016

Smulpapen hebben sinds vrijdag nog meer reden om de wekelijkse markt aan de Irenestraat te bezoeken. Die is namelijk weer uitgebreid met een handelaar in noten, zuidvruchten en chocolade. Daan Vasbinder uit Zuidwolde heeft het aanbod van de markt compleet gemaakt met zijn www.heerlijkopdemarkt.nl .

Ondanks dat de lucht strakblauw is, voelt het vrijdagochtend behoorlijk koud aan. Wellicht tempert dat de gang naar de Irenestraat een beetje, ondanks dat de geuren van de marktkramen aantrekkelijk zijn. Ook uit de kraam van Vasbinder stijgt een aangename damp op. “Ik brand de noten zelf op de markt. Dan ruiken klanten meteen hoe lekker ze zijn”, zegt de markthandelaar.

Hij werkt sinds kort onder eigen vlag. “Ik ben vijftien jaar in loondienst geweest van een markthandel. Onlangs heb ik besloten om voor mezelf te beginnen. Jan Nijboer vroeg me voor deze markt. Ik ken hem van Vollenhove, waar ik ook een dag in de week sta. En straks ga ik door naar Oldebroek. Het is nog even zoeken op welke markten ik kan gaan staan”, vertelt Vasbinder.

Zijn aanbod is in ieder geval divers. Veel verschillende soorten notenmixen, een groot aanbod aan zuidvruchten en ook is er voldoende chocolade. Het aanbod is nog niet specifiek afgestemd op Genemuiden. “Over het algemeen zit er weinig verschil in smaak tussen de verschillende dorpen en steden. Mixen zijn overal populair.”

Aan de overkant van het pleintje voor tandarts Rooker is Nijboer enthousiast over de nieuwe aanwinst. “De vorige notenhandelaar is gestopt. Het is mooi dat we nu weer compleet zijn”, aldus de slager, die zelf al dertig jaar op deze plek zijn handel verkoopt.

IMG_0321 IMG_0315

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500