Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden pakt punt in de Achterhoek

Geplaatst op: 12 november 2016

Sportclub Genemuiden hield zaterdag een punt over aan de verre reis naar Aalten. Tegen AZSV kwam de ploeg van Jan van Raalte niet verder dan 1-1. Danny Menting raakte vlak voor tijd nog de paal.

De Drent zat sinds lange tijd weer bij de selectie, nadat vrijdag bleek dat hij geen zware blessure had. Hij begon op de bank en Frank Kuurman stond daardoor weer in de spits. Genemuiden kreeg het eerste kwartier wat kansjes, vooral via Kavak. Na 17 minuten raakte AZSV echter de lat. Beide ploegen kregen kansjes, maar desondanks was het een rommelige wedstrijd. Kavak bleef het gevaarlijkst en scoorde na 37 minuten bijna. Het was echter Dirk Muis die vlak voor rust Sportclub Genemuiden op voorsprong bracht. Hij kopte raak uit een corner.

Na rust was AZSV de betere ploeg. De Achterhoekers gingen op jacht naar de gelijkmaker, al had Martijn Jansen ook bijna de 0-2 gescoord. Topscorer Van der Eerden zorgde uiteindelijk na een klein uur voor de 1-1. AZSV bleef daarna domineren, maar het duel leek op een gelijkspel af te stevenen. En dat bleek ook daadwerkelijk het geval nadat Menting in de 90e minuut het houtwerk raakte.

Koploper ACV verloor op eigen veld van Putten, waardoor DOVO nu de nieuwe leider is. Genemuiden heeft vijf punten minder en staat op de zesde plek

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500