Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tweede winst voor Ruutvoorn

Geplaatst op: 13 november 2016

Ruutvoorn heeft voor de tweede achtereenvolgende keer gewonnen. Bij rode lantaarndrager VCO werd het 2-3. Ruutvoorn won de eerste set, ging daarna twee keer onderuit en pakte de laatste twee sets. Het team klimt daardoor op naar de negende plek.

De eerste set was het VC058 dat uitliep naar 11-5. Cynthia Last had toen een serie sprongserves waar Leeuwarden maar slecht antwoord op had. 8 punten later was het 11-13 en Ruutvoorn zat weer in de race. VC058 wist echter weer weg te lopen en kreeg uiteindelijk 6 setpoints waar het geen gebruik van maakte. Ruutvoorn kwam weer langszij en op haar eerste setpoint maakten de dames uit Genemuiden het wel af en wonnen deze lange eerste set met 27-25 

De tweede set ging in het begin gelijk op. Ruutvoorn wist tot 12-16 uit te lopen om vervolgens niet heel veel later beschaamd het veld te moeten verlaten omdat VC058 met 25-16 gewonnen had. 13 serves op rij had Ruutvoorn vooral passend geen antwoord op een goede serves.

De derde en vierde set waren de team aan elkaar gewaagd, Langzamerhand kwam er wat meer rust in de servespass en de reallypass van Ruutvoorn. Zo werden de aanvallers lekkerder bediend en groeide het vertrouwen. Dit kwam toch te laat voor de derde set 25-19, maar de vierde set werd met 25-21 gewonnen en zo werd het 2-2 in sets.

De vijfde set begon Ruutvoorn comfortabel met een sterke serie serves van Corien van de Wetering (6-0). VC058 wist nog een paar punten te sprokkelen, maar echt spannend werd het niet meer. Met 15-8 was de wedstrijd gespeeld en kon Ruutvoorn met 3 punten weer afreizen naar huis.

Aankomende zaterdag ontvangt Ruutvoorn de nummer 2 van de ranglijst D.B.S uit Balk.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500