Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel verrassingen op Van Ingen Biljarttoernooi

Geplaatst op: 14 november 2016

Spannende partijen in de voorronde van het Gildeslager van Ingen Evert van Ingen biljarttoernooi. En een super gezellige sfeer in het onlangs gerenoveerde clubgebouw de Rank van de plaatselijke  biljartvereniging HZW. Het aangepaste toernooi nu met 2 klasse niveaus zorgde afgelopen zaterdag voor spannende partijen met verrassende uitslagen. Menige biljarter waar hoge verwachtingen van waren missen a.s. zaterdag onverwacht de finales.

 

Tijdens de opening complimenteerde Henk Post van HZW het actieve bestuur en de vele vrijwilligers van de biljartvereniging die het riante clubgebouw nog meer aanzien hebben gegeven. Bij binnenkomst in de biljartzaal straalt de gezellige sfeer ervan af! De deelnemers van het biljarttoernooi gaven een spontaan applaus en waren zichtbaar onder de indruk van de fraaie inrichting, de uitbreiding met een 6e biljart en het fors gestegen ledenaantal van HZW in 2016. Rond 10.00uur was de start van de openingsronde en er werd al snel duidelijk dat de nieuwe opzet van het evenement met 2 moyenne niveaus een verbetering is. De nieuwe opzet leverde beduidend meer spanning en spelplezier op. In de A categorie met de hogere moyennes waren het de            3 Urker deelnemers, Sietze Hoekstra en Fokke Hidding uit Klazienaveen en Harm van der Kolk uit Genemuiden die zonder puntverlies een plaats afdwongen op de finaledag. Helaas bleek publiektrekker Jan van den Berg uit Hasselt niet in vorm en verloor zijn beide partijen kansloos en hij mist hierdoor de finaledag.

In de B categorie met lagere moyennes maakten Ton Braspenning uit Zwolle, Andre van der Vegt van de Kamperzeedijk, Roel Pomper uit Klazienaveen en de HZW biljarters Piet Driessen, Piet van Dijk en Geert Sluiter geen fouten en wonnen alle partijen. Ook de dames Naomi Struik, Marleen Last uit Kampen en Willie de Graaf en Lucy van der Bijl uit Hattem plaatsen zich voor de finaledag.

A.s. zaterdag worden de 32 finale partijen gespeeld en de verwachting dat is dat rond 17.30 uur de prijswinnaars bekend zullen zijn.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500