Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Onstuimig weekeinde (door John Poot)

Geplaatst op: 19 november 2016

Boven het noordelijke deel van de Noordzee ligt een groot lagedrukgebied met daar omheen kleine storingen. Dit lagedrukgebied komt zondag boven de Noordzee te liggen waardoor het die dag onstuimig wordt. In combinatie met de koude bovenlucht kunnen er felle buien met hagel en onweer ontstaan.

Vandaag zal een mix van zon, veel wolken en af en toe en bui overtrekken.  Aan de kust kunnen er wel makkelijk buien ontstaan. Dit heeft te maken met de koude lucht en nog relatief warme Noordzee, hierdoor ontstaat een onstabiele opbouw. De wind komt uit Zuidwestelijke richting en is windkracht 4 tot 5 de temperatuur zal in de middag maximaal de 6 graden bereiken.

Als zondag het lagedrukgebied verder de Noordzee opkomt, neemt van uit het zuiden de bewolking toe. En het gaat in de loop van ochtend regen en neemt de wind flink in kracht toe hierbij komt ook zachte lucht mee waardoor de temperatuur in de middag naar een graad of 10 stijgt. Eerst komt de wind uit zuidoostelijke richting  maar als later op de dag het koufront overtrekt draait de wind naar zuidwesten en zal dan ook weer in kracht toe nemen. De zon krijgen niet of nauwelijks te zien.

In de loop van de avond zal de wind weer afzwakken.

 

De dagen erna blijft het wisselvalling herfstweer en het voelt zacht aan. In het midden van de week wordt het  droger maar wel frisser.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500