Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tinder (column Nick Hoekman)

Geplaatst op: 20 november 2016

Ik zit op Tinder. Niet dat dit een keus van mezelf is, mijn moeder heeft me min of meer deze richting opgeduwd. Tijdens de kerstdagen gaan we altijd gourmetten, en we hebben nu dus al jaren twee van die gourmetpannetjes over. Omdat de zoon des ouderlijk huizes — ik dus — maar niet aan de vrouw kan komen. En dit is zonde, want we houden nu aan het eind van de rit altijd twee slavinken, twee hamburgertjes en twee dingen die voor kipnuggets door moeten gaan over. En in tijden dat de voedselbanken overuren draaien, steekt dat. Dus vond mijn moeder het een goed idee dat ik mij — onder druk — zou gaan aanmelden voor Tinder. Want, zo sprak zij de legendarische woorden:

“Ie goan op Tinder,

Ik wil kleinkinder΅.

En aangezien moeders wil wet is, ben ik de gelukkige eigenaar van een account op Tinder. Zelf zie ik het meer als een digitale vorm van uithuwelijken. Naast Tinder hebben we — mijn moeder — ook nog een poging gedaan om mij in te schrijven bij ‘Second Love’, maar aangezien ik niet eens beschik over een ‘first love’, kwam ik niet in aanmerking voor een second one. Iets wat toch riekt naar discriminatie. Goed, Tinder dus. Het heeft wel iets weg van dat kleine charmante bakkerswinkeltje op vakantie in Frankrijk, je wijst door de vitrine aan wat je lekker lijkt, en uiteindelijk moet je maar afwachten of je het daadwerkelijk mee naar huis krijgt. Tegenwoordig zie ik vrouwen op Tinder dus als een soort verkapte croissantjes of Le petit pain au chocolat, wat het geheel wel smakelijker maakt.

Ik moet wel eerlijk toegeven dat het vooralsnog niet heel erg vruchtbaar is, mijn romances via Tinder. Nu ben ik ook niet zo heel erg fotogeniek, dus daar ligt meteen al de kern van het probleem. Maar sommige vrouwen weten het nóg bonter te maken. Er komen foto’s voorbij waarvan wij als man van afgeknipt zijn. Waarom, lieve vrouwen, zijn jullie zo harteloos om ons mannen van een foto af te knippen? Of, als ze nog minder creatief zijn, gewoon het hoofd van de toenmalige man in hun leven zwart te kleuren. Het is barbaars. Je zult als man vol goede moed op Tinder gaan, vervolgens je ex vriendin maar tegenkomen en opmerken dat ze je van alle foto’s heeft afgeknipt, of nog erger, ze jullie trouwportret heeft gepakt en daar je hoofd onherkenbaar op heeft gemaakt. Op deze manier wordt Tinder ineens een broedplaats voor seriemoordenaars in spé. En waarom, lieve vrouwen, staan jullie allemaal — écht allemaal — met een kudde schattige Afrikaanse kindertjes op de foto? Echt, de Nederlandse man drukken hun Tinderprofielen vol met foto’s waarop ze poseren met karpers of dure auto’s die ze op vakantie in Monaco tegenkwamen, en vrouwen doen precies hetzelfde met Afrikaanse kinderen.

U hoort het, Tinder en Nick, het is geen liefde op het eerste gezicht. Daarom een oproep aan alle vrouwen tussen de 21 en 54, binnen een straal van 100 kilometer rondom Genemuiden: willen jullie mijn moeder (en ook een beetje jezelf) voorzien van een geweldig kerstcadeau? Swipe naar rechts, dan doe ik het ook.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500