Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 oktober 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Fijn en Top winnen Van Ingen toernooi

Geplaatst op: 21 november 2016

Afgelopen zaterdag op de slotdag van het Gildeslager Evert van Ingen toernooi werden er vanaf 10.00 uur s` morgens tot 17.00 uur s` middags maar liefst 32 biljartpartijen afgewerkt. Om redenen dat er een knock out systeem werd toegepast was vanaf de eerste tot aan de laatste minuut de spanning te snijden. Om de intensieve en lange finaledag goed te kunnen doorkomen hadden een aantal vrijwilligers van HZW gezorgd voor diverse belegde broodjes,  soep, snert en ballen gehakt waarvan de deelnemers goed gebruik maakten.

Harry Fijn, een fanatiek wedstrijd en toernooi biljarter en lid van biljartvereniging DOS uit Hattem, gaf in de voorronde al aan in een uitstekende vorm te verkeren. Op de finaledag stootte Harry als eerste Tiem Eenkhoorn en vervolgens Klaas van Kuijk uit Urk uit het

biljartevenement. Ook Jan van Dijk verloor in de halve finale van Harry Fijn die daarmee een plaats in de finale verdiende. Henk van der Kamp één van de “talenten” van HZW won eveneens 3 partijen op rij en bereikte hiermee ook een plaats in de finale.

Na de 3 voorgaande slopende partijen had Henk het zichtbaar moeilijk in de finale tegen de zeer ervaren toernooi biljarter Harry Fijn. Na een spannende partij werd Fijn uiteindelijk de winnaar van de hoofdprijs in categorie A.

In de B categorie was het de 84 jarige Henk Top uit Klazienaveen die op de finaledag aantoonde dat aan de biljartsport tot op zeer hoge leeftijd meegedaan kan worden.

Henk Top won verrassend van Piet Driessen, Willy de Graaf, Harwolt Bonthuis en bereikte met zijn 3 gewonnen partijen een fraaie plaats in de finale.

De andere finalist werd Geert Sluiter die zijn partijen won van Marleen Last, Jan Kl. De Boer en van Eric Hammer. Geert die voor het eerst aan wedstrijden deelnam had een uitstekend  toernooi gespeeld maar moest In de finale helaas toezien hoe de 84 jarige biljarter Henk Top de partij naar zijn hand zette.

De uitslagen:

A categorie: 1 Harry Fijn uit Hattem                   B categorie:  1 Henk Top uit Klazienaveen

2 Henk van der Kamp HZW                                   2 Geert Sluiter HZW

3 Sietse Hoekstra uit Klazienaveen                      3 Harwolt Bonthuis HZW

4 Jan van Dijk HZW                                                 4  Eric Hammer BC Kamperzeedijk

 

HZW zorgde tot slot voor grote hilariteit door aan de aanwezigen te vragen……“Moeten er komende jaren meer of minder Evert van Ingen biljarttoernooien worden georganiseerd. Met meer…..meer…..meer klonk het antwoord van de deelnemers!

Daarop antwoordde Henk, oké dan gaan wij dat regelen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500