Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
31 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Piet heeft het druk met Sinterklaaswinkel

Geplaatst op: 24 november 2016

Allemaal komen !

“Eventjes dan…”, zegt de Piet die belast is met de inrichting van de Sinterklaaswinkel in Genemuiden. Veel tijd voor een gesprek heeft hij niet, want er is nog veel te doen. “Alles moet op orde zijn voor de komst van Sinterklaas…en ik moet nog bij veel winkels in Genemuiden langs”, verontschuldigd Piet zich. Hij is desondanks erg onder de indruk van de medewerking in Genemuiden.

Toen Middenstand Vereniging Genemuiden (MVG) Sinterklaas benaderde voor een tijdelijke winkel in de Langestraat was hij meteen enthousiast. In Genemuiden worden immers traditiegetrouw veel pakjes bezorgd en die stelt de Sint over het algemeen samen in het gevarieerde winkelbestand van het stadje. “We hebben nu een mooie centrale locatie in Genemuiden. En natuurlijk zijn alle kinderen welkom. Ze mogen tekeningen maken, lekkers eten en ook is er bijvoorbeeld een poppenkastvoorstelling”, vertelt Piet over de winkel die op donderdag 1 december om 16.00 uur opengaat en ook vrijdag en zaterdag de deuren open heeft.

Sinterklaas is zelf bij de officiële opening aanwezig, maar kan vanwege zijn drukke werkzaamheden uiteraard niet de hele tijd present zijn. Wel zorgt hij dat er altijd Pieten in de winkel zijn. “We hebben mede dankzij de medewerking van Dorcas in Genemuiden een gezellig huis gemaakt. Wat hebben ze daar ongelooflijk veel spullen”, zegt Piet. Net zo enthousiast is hij over de winkels in het centrum, de Klaas Fuitestraat en de Irenestraat. Hij bezocht donderdag al veel zaken om bestellingen te doen of om meteen aankopen te doen. “Zeker nu het bij ons landelijk pakjescentrum nog niet zo gladjes verloopt, neem ik het zekere voor het onzekere”, aldus Piet, die verwijst naar de perikelen in het Sinterklaasjournaal. Dat wijt al dagenlang uitzendingen aan de vermiste pakjes voor Pakjesavond.

“Wil je de winkel nog even zien?”, vraagt Piet, die meteen aanstuurt op het einde van het gesprek. Druk, druk, druk immers. “In de gezellige woonkamer kan Sinterklaas gezellig met de kinderen kletsen. En hier aan deze grote tafels kunnen de kinderen mooie tekeningen maken”, laat Piet zien. Hij wijst op drie zakken aan de muur waarop de woorden post, verlanglijstjes en tekeningen staan. “Daarin kunnen de kinderen brieven of mooie tekeningen voor Sinterklaas doen”, legt Piet uit.

Dan drukt hij het bezoek snel wat pepernoten in de hand en doet hij de deur van de Sinterklaaswinkel op slot. Tijd voor een nieuw rondje door het winkelbestand van Genemuiden. “Oh ja…de winkeliers brengen vrijdag ook allemaal nog cadeaus naar de winkel. Dan kunnen bezoekers bij ons ook inspiratie opdoen voor leuke aankopen”, zegt Piet nog snel. Dan gaat hij op weg naar onder meer Juwelier Brouwer, Hema, De Groene Lantaarn, Blokker Genemuiden, Nagelstudio Jerney en de Hobbystudio.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500