Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

ChristenUnie bezoekt Schagen

Geplaatst op: 26 november 2016

Op het industrieterrein in Hasselt liggen hopen grind, steenslag en allerlei andere soorten stenen te wachten op een toekomst als asfaltweg of betonnen fietspad. Deze hopen liggen bij Schagen Infra. Een bedrijf dat al sinds 65 jaar aan de wegen in onze regio en daarbuiten werkt. Op een zonovergoten vrijdagmiddag, 25 november 2016 hebben de CU-fracties van de gemeenteraad en provinciale staten een werkbezoek gebracht aan dit mooie familiebedrijf.

Gert Brunink, de huidige directeur heeft het gezelschap uitgebreid verteld over het bedrijf. Een bedrijf dat in 1951 begon met Cor Schagen en een vrachtwagen. Nu, in 2016, zwaait zijn kleinzoon er de scepter over een groep bedrijven met totaal 350 medewerkers, een asfaltcentrale, een betoncentrale en nog meer. Gert Brunink straalt trots uit als hij vertelt over het bedrijf en haar mensen. Medewerkers die van vader op zoon bij het bedrijf werken. Het laat zien dat het MKB en familiebedrijven inderdaad belangrijk zijn voor de Nederlandse economie.

Na een rondleiding over het terrein en het laboratorium is het bezoek afgesloten met een korte discussie over de toekomst van familiebedrijven en hoe regionale en lokale overheden daar een bijdrage aan kunnen leveren. Na een kort dankwoord van fractievoorzitter Tamme Spoelstra is de ChristenUnie vol ideeën vertrokken. De fractieleden waren onder de indruk van de uitstraling van dit familiebedrijf.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500