Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Grijs, zon en koud (door John Poot)

Geplaatst op: 26 november 2016

Een hogedrukgebied boven Engeland zorgt voor rustig weer in onze omgeving. Door dat hogedrukgebied komt de wind uit het noordoosten waardoor er wat koudere lucht wordt aangevoerd. In dit hogedrukgebied zit veel vocht en er is niet veel  wind, waardoor er mist of lage hangende bewolking kan ontstaan. Boven Noordwest Duitsland ligt een groot mistgebied dat in de nacht naar zaterdag onze richting wordt opgeblazen. De temperatuur kan in de nacht zakken naar het vriespunt.

Zaterdag begint grijs en koud het is de vraag of we de zon te zien krijgen. We zitten een beetje op de grens tussen mist en zon. Als ze zon er toch door komt wordt het een graad of 5, blijft het grijs dan zal de temperatuur een graad of 3 worden. De wind komt uit het noorden en is rustig rond de 2 Bft.

Zondag kunnen we in de ochtend nog wat te maken hebben met wat wolken waar een paar druppels uit kunnen vallen,  maar in de loop van de ochtend komen er vanuit het noorden opklaringen en breekt de zon door. Er stroomt tijdelijk wat warme lucht binnen. De temperatuur stijgt dan naar een graad of 8. En de wind is zwak tot matig kracht 3.

Na het weekend krijgen we te maken met een winterse speldenprik. Het wordt koud en het gaat in de nacht vriezen de temperatuur zakt dan plaatselijk tot -7. Maar de zon heeft overdag alle ruimte.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500