Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jacco Riemens treedt toe tot de club van 250

Geplaatst op: 26 november 2016

Foto Helmich Lubberts

Jacco Riemens is toegetreden tot de club van 250 bij Sportclub Genemuiden. Hij kreeg zaterdag voor het duel tegen Excelsior presentjes omdat hij zoveel wedstrijden in het eerste team van Genemuiden heeft gespeeld. Riemens debuteerde in 2008 als 17-jarige in een bekerwedstrijd tegen FC Meppel. Dat was twee weken nadat broer Christian zijn debuut in de hoofdmacht maakte.

Genemuiden ging overigens met 2-1 ten onder tegen de shirtgenoten uit Meppel. In het verslag van die tijd blijkt wel dat Riemens wat meer dreiging en gogme in de ploeg bracht. Ruim een half jaar later maakte Riemens zijn eerste doelpunt, dat gebeurde thuis tegen Be Quick ’28.

In de 251 wedstrijden die Jacco speelde in SCG 1, scoorde hij zestig keer, kreeg 28 keer een gele en 2 keer een tweede gele (dus rode) kaart. Hij maakte de legendarische bekerwedstrijden mee en pakte ook de titel en de bekerzeges met Sportclub.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500