Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kwartet eerste plekken voor Janine Flier

Geplaatst op: 27 november 2016

Op zaterdag 27 november jl. reisden leden van de Zwartewaterruiters af naar wedstrijden in Vinkega en Staphorst. Janine Flier- Breman wist een topprestatie neer te zetten door viermaal de eerste prijs te winnen met twee paarden. Tijdens de tweede selectiewedstrijd van de Felix Accountants Dressuur Cup hebben Anne-jet Harms, Tessa ten Klooster en Mirthe Bakker belangrijke plaatsingspunten gescoord.

Janine Flier – Breman ging in Vinkega met haar paard Harley van start in de klasse L1. De combinatie zette twee erg mooie proeven neer en de jury beloonde haar met mooie scores van 192 en 203,5 punt. Met dit resultaat won zij twee maal de eerste prijs. In de hogere klasse L2 ging Janine Flier – Breman van start met haar paard Hercules.  De combinatie reed twee keurige proeven en dit werd gezien door de jury. Met prachtige scores van 207 en 199 punten legde zij twee maal beslag op de eerste prijs.

Tijdens de tweede wedstrijd van de Felix Accountants Dressuur Cup ging Anne-jet Harms van start met haar pony Buddha to Buddha. De combinatie reed een nette proef in de klasse B categorie D en de jury gaf haar 196,5 punt. Dit resultaat was goed voor de vierde prijs. In de klasse L1 categorie B/C reed Tessa ten Klooster met haar pony Troy een goede proef. De jury beloonde haar met 186 punten en hiermee won Tessa ten Klooster de derde prijs. Mirthe Bakker kwam met haar pony Sultan van start in de hogere klasse M1 categorie C/D/E. De combinatie zette haar succes van vorige week voort en wist met een mooie proef een goede score van 195 punten te behalen. Met dit resultaat mocht zij de tweede prijs en belangrijke plaatsingpunten op haar naam zetten.

In het weekend van 16 en 17 december a.s. zal de derde selectiewedstrijd van de Felix Accountants Dressuur Cup worden verreden in Emmeloord. Alle combinaties kunnen dan nog plaatsingspunten behalen om vervolgens een ticket voor de felbegeerde finale te bemachtigen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500