Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sfeervolle gezelligheid bij wintermarkt

Geplaatst op: 2 december 2016

Tekst en foto's: Enrico Kolk

Trompetgeschal verwelkomt af en toe de bezoekers van de Wintermarkt bij de Bethelkerk. Bij de eerste klanken verzamelt zich een grote groep kinderen rond de trompetters. Warmen doen ze zich aan de vuurkorven, die de sfeer compleet lijken te maken. Of zijn het toch de oliebollen, de tegenover de muziektent gebakken worden?

Gezelligheid heerst in de kerk, waar voornamelijk kleding, kaarten en etenswaren verkocht worden. Koster Lambert Grolleman kondigt via de microfoon aan wat er allemaal te koop is. Warme soep gaat er met dit weer wel in, dankbaar worden koude handen gewarmd.

De verkoping blijkt, naast ‘het goede doel’, nog een ander doel te dienen: veel mensen knopen even een gesprekje aan. Dat lukt ook wel, onder het genot van koek en zopie, of zelfs een complete avondmaaltijd, die in de kerk genuttigd kan worden. Oliebollen, vis, patat, de keuze is reuze.

Toch is dat niet het enige. Ook strooizout en steigerhouten decoraties vinden hun weg naar de klanten. Bij de verkoop bij opbod wordt zelfs een uitje naar de Tweede Kamer geveild. En ook de kinderen vermaken zich: op de bovenverdieping is een heuse spelruimte ingericht. Mét een waarschuwing: géén etenswaren naar boven. En, eerlijk is eerlijk: beneden opeten is ook nét wat gezelliger.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500