Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 september 2020
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Peuters bakken pepernoten met Sint

Geplaatst op: 3 december 2016

De peuters van Peuterspeelgroep ’t Startblok zijn al een paar weken bezig geweest rondom het thema “Feest: Sinterklaas”. Ze hebben zelf pepernoten gebakken, een schoorsteen geknutseld en natuurlijk een echt Pietengymdiploma gehaald.  Samen met de pedagogisch medewerksters hebben ze veel gelezen en gepraat over Sint en Piet en zijn paard Amerigo.

Ze vonden het helemaal geweldig toen bleek dat Sinterklaas best zijn verjaardag bij ’t Startblok wilde vieren. Donderdagmorgen 1 december klopten de peuterhartjes vol verwachting……Papa’s en mama’s, opa’s en oma’s mochten ook komen en die vonden het ook best spannend! Na heel hard roepen kwam Sinterklaas binnen en hij had gelukkig ook een Piet meegenomen. Veel peuters wilden wel even een handje geven aan Sinterklaas of pepernoten ophalen bij Piet. Alle namen stonden natuurlijk in het grote boek en nadat Sinterklaas met alle peuters even had gepraat konden we de taart tevoorschijn halen om de verjaardag van Sinterklaas te vieren. Er pasten natuurlijk niet genoeg kaarsjes op de taart…Sinterklaas is al  heel erg oud. Piet heeft geholpen om de kaarsjes uit te blazen en toen was het tijd voor Sint om te trakteren. Lichte paniek ontstond toen bleek dat de zakken met cadeautjes nog niet in de groep waren aangekomen. Gelukkig kon Piet ze, samen met wat hulppietjes, al snel vinden. Eindelijk kregen de peuters hun pakje van Sint en Piet en kwamen de peuterhartjes weer wat tot bedaren. Sint en Piet werden uitgebreid bedankt en gingen met mooie tekeningen van de peuters weer verder het land in.
We kijken terug op een drukke maar erg gezellige sinterklaastijd. Komende weken staat natuurlijk het thema “Feest: Kerst” op het programma. Wilt u graag wat meer weten over onze peuterspeelgroep? Kijk dan eens op de site www.kdc-zwartewaterland.nl. U kunt ook even bellen met 06-23201432. Vraag gerust vrijblijvend informatie over de manier van werken, de kosten of het beleid. Peuters vanaf 2,5 jaar zijn van harte welkom. Momenteel hebben we geen lange wachttijden en kan uw zoon of dochter al snel bij ons starten. Wij bieden een veilige, uitdagende en gezellige speel- en leeromgeving waarin jonge peuters zich kunnen voorbereiden op de basisschool. Graag tot ziens bij ons op ’t Startblok.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500