19 april 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub weer met beide benen op de grond

Geplaatst op: 3 december 2016

Foto Helmich Lubberts

Een week na de grote overwinning op Excelsior ’31 staat Sportclub Genemuiden weer met beide benen op de grond. Uit bij het laaggeplaatste NSC Nijkerk verloor de ploeg van Jan van Raalte met 1-0.

Die stand stond na twee minuten al op het scorebord. Daarna ontspon zich een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij beide teams kansen kregen. Pas in de slotfase van het duel kreeg Sportclub een overwicht. Menting raakte de paal, een vrije trap van Kavak was gevaarlijk, Riemens was met een kopbal dichtbij de gelijkmaker. Uiteindelijk kwam de 1-1 er niet en zakt Genemuiden weer op de ranglijst. Door de uitslagen bovenin vielen de gevolgen mee, maar desondanks een verlies dat aan komt. DOVO verloor bijvoorbeeld op Urk.

Sportclub heeft dit seizoen nog geen uitwedstrijd gewonnen.

Volgende week wordt de eerste helft van de competitie thuis afgesloten tegen SDC Putten.