19 april 2024 t’ Olde Staduus

Ruutvoorn gaat nipt onderuit

Geplaatst op: 4 december 2016

Afgelopen vrijdag werd er gespeeld in de sporthal van het Deltion College. Dit is de thuishal van CSV. De laatste jaren zijn de onderlinge wedstrijden toch wel een soort derby geworden. Op vrijdagavond spelen is niet favoriet voor de dames uit Genemuiden, maar toch was de energie tijdens de warming-up al voelbaar.

In de eerste set kwam Ruutvoorn mooi mee, beide teams deden niet echt voor elkaar onder. Er waren lange rally’s, met leuke verdedigende acties en er werd afgewisseld in de aanval. Op het eind van de set waren er echter teveel fouten op rij: een aanval via het blok uit, een set-up te scherp en er werd uitgeserveerd. Zo werd het verschil gemaakt en won CSV met 25-21.

In de tweede set begon Ruutvoorn scherp. Het eerste punt was een side-out en daarna zijn er slechts vijf servesseries nodig om de set binnen te halen. CSV kreeg de servespass niet onder controle en met weinig druk kwamen de ballen terug over het net. Ruutvoorn wist ook tactisch deze set zeer sterk te spelen en zo scoorden de dames aan het net ook makkelijk. Na slechts een klein kwartiertje haalde Ruutvoorn deze set binnen met 25-8. Een hele lekkere opsteker om zo de derde set te beginnen.

In deze derde set leek CSV meer verdacht op de tactische ballen van Ruutvoorn en serverend is Ruutvoorn iets minder sterk. CSV speelt veel 3meterballen die de dames goed weten te verdedigen. Zelf blijven ze toch ook vrij makkelijk scoren. Zo wordt de derde set een iets minder overtuigende overwinning, maar met 25-19 staat Ruutvoorn met 2-1 voor.

Het mindere serveren wordt echter niet opgepakt in de vierde set en als de serves- en rallypass dan ook nog minder mooi aan het net komen, dan wordt het spel toch meer voorspelbaar. Met 25-20 komt CSV weer naast Ruutvoorn.

De vijfde en bepalende set begint met een paar ketsers en aan het net wordt er niet echt afgemaakt. Dat maakt dat CSV haar eigen spelletje lekker kan spelen en zo gaat ook de vijfde set naar de thuisspelende ploeg.

Met de 2 gepakte punten komt Ruutvoorn nu op de achtste plaats. Komende zaterdag spelen de dames om 16:00 thuis. Let op, de wedstrijd is een uur vervroegd. Om 15:30 worden de nieuwe sponsoren geïntroduceerd en ook zal Ruutvoorn dan in nieuw tenue spelen.