Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De Bovenstem klinkt nu ook in Canada

Geplaatst op: 7 december 2016

Onlangs is de nieuwste bovenstem-CD uitgebracht. Dit keer klinkt de Upper Voice als primeur in de Engelse taal. Het is een prachtige CD geworden, vindt organist Arend Booi.

Aanleiding voor het album was een zangtour van de bekende organist Pieter Heykoop door het Canadese Alberta. Het verzoek van de organisatie in Canada was om ook een aantal bovenstempsalmen op te nemen. Maar welke bovenstem?

Uit de vele bovenstemmen die er inmiddels in Nederland bestaan, werd de “Genemuider bovenstem” aanbevolen. Arend Booi verleende toestemming om die te mogen gebruiken. Maar om die in te studeren moest wel de Engelse tekst tussen de noten geplaatst worden, hiervoor zorgde Wolter Beens.

Het oefenen door de Upper Voice groep in Canada kon beginnen.

De cultureel erkende Genemuider bovenstem van Psalm 25, 42, 89 en 134 approved by A. Booi kon opgenomen worden. De opname vond plaats in de Netherlands Reformed  Congregation Church in Picture Butte in Alberta.

Het is het gebied van de prairie en de grote veestapels, niet ver weg zijn de Rocky Mountains te bereiken. In het verleden zijn oa Mastenbroekers naar deze regio geëmigreerd.  Belangstellenden kunnen op site van Ezra for Israel informatie inwinnen. Ezra betekent in het Hebreeuws: hulp.

Ezraforisrael.ca

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500