Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Infoavond over ‘schermpjes’ en social media

Geplaatst op: 8 december 2016

Op dinsdag 13 december 2016 organiseert de gemeente Zwartewaterland een informatiebijeenkomst ‘Schermpjes & Social Media’ voor ouders van kinderen die actief zijn in de online wereld. Het moment waarop een kind een eigen mobiel krijgt, roept bij ouders vaak vragen en soms ook ergernis op. Wat heeft je kind continue op Snapchat te zoeken? En hoe signaleer ik ongemerkt pesten via Whatsapp?

Tijdens deze bijeenkomst laat Yvonne Snijder (Stichting Welzijn MensenWerk) zien wat er allemaal is op het gebied van social media. Zij staat stil bij de positieve kanten als het opdoen van kennis en snel contact kunnen maken. Ook besteedt zij aandacht aan de negatieve kanten als cyberpesten en het feit dat met social media alles over je kind op straat ligt. Allemaal waardevolle informatie om je kind goed te begeleiden.

Geïnteresseerde ouders uit Zwartewaterland zijn vanaf 19.30 uur van harte welkom in het Agnieten College te Zwartsluis. In een kleine twee uur passeren niet alleen de positieve en negatieve kanten van social media de revue. Ook het fenomeen ‘gamen’ en hoe je daar als ouders mee om kunt gaan, wordt besproken. Bij dit alles is natuurlijk ruimte voor het stellen van vragen, zodat iedereen met de meest praktische handreikingen naar huis gaat.

Aanmelden kan via cjg@zwartewaterland.nl.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500