Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Stil geluid’ om abortus halt toe te roepen

Geplaatst op: 8 december 2016

“Als er nou elke dag 115 kinderen op het Havenplein werden gedood, wat zouden we dan doen?” Het zit Willem van Benthem hoog: abortus. Zaterdag loopt hij in Den Haag mee met de Mars voor het Leven, tegen abortus. Dit keer gaat hij met een bus, die zaterdagmorgen om kwart voor 10 van het Havenplein vertrekt.

“We hebben hiervoor een informatie-avond in Genemuiden belegd. Daar kwamen maar vier mensen op af. Dat was wel teleurstellend, hoewel het een mooie avond was.” Wel was korte tijd later naar aanleiding van die avond een bus gesponsord. “Die moesten we dus vol zien te krijgen.” Dat lukte. Ook een tweede bus kwam vol. En een derde. 

“Natuurlijk moeten we bidden; het gebed is een krachtig wapen. Maar we mogen toch ook wel wat doen? Eigenlijk is het raar dat we maar binnen blijven. Er worden elke dag 115 kinderen gedood”, betoogt Van Benthem.

Met de stille Mars voor het Leven wordt daarom zaterdag een ‘stil geluid’ afgegeven. “We willen daarmee zeggen dat abortus niet goed is en élk leven waardevol is”, zegt de ‘Marsloper’. “We noemen het een ‘verworven recht’ en toch ligt er een taboe op. Je zegt niet zo snel op een verjaardag dat je een abortus gehad hebt. En natuurlijk, er zitten schrijnende situaties tussen. Daarom is er ook hulp voor ouders met onbedoelde zwangerschappen. Maar de grootste oorzaak voor abortus is vaak de financiën. Kom op, we zijn het op vier na rijkste land ter wereld. Zou dat probleem dan niet opgelost kunnen worden?”

Het is een ‘geestelijke strijd’, vindt de Genemuidenaar. “Als je vóór het leven bent, stuit dat op aversie. Je zit met elkaar op een totaal verschillende golflengte.” Alles in hem roept om een tegengeluid. Daarom gaat hij zaterdag weer mee naar Den Haag. 

“Op 9 december 2017 is er de 25e editie. Kom ook!”, roept hij Genemuidenaren op. Mensen die meewillen, kunnen zich aanmelden via marsvoorhetleven@yahoo.com.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500