Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Niet uitbetalen grootburgerij is primeur

Geplaatst op: 13 december 2016

Dat Grootburgerij stopt met uitkeren, is volgens opziener Jan Eenkhoorn nog nooit eerder voorgekomen. Een einde aan een traditie hoeft dat niet te zijn, zegt hij. “Door vroegtijdig de uitkering stop te zetten, gaan we ervan uit dat de traditie niet in gevaar komt. We zijn momenteel afhankelijk van de rente en de obligatieopbrengsten. En iedereen weet wat die momenteel opbrengen.”

In het verleden waren de nodige Genemuidenaren afhankelijk van de pacht. De traditie is al eeuwenoud en uniek in Nederland. Het weidegeld is voor getrouwde Genemuidenaren.

Gepubliceerd door Erik Driessen

One thought on “Niet uitbetalen grootburgerij is primeur

  1. van dijk schreef:

    vergeet niet dat die obligaties ook geld kosten. Er zal ergens een tussenpersoon zitten die zo de kosten wel doorberekend en de rente is 0% dus het zal wel over zijn met de pret. Het was ook leuk zolang het duurde en wie weet komen er toch nog weer wat gouden jaren aan en kan het wel weer. De juiste beslissing genomen mannen. Dapper, want veel mensen zullen jullie dit niet in dank afnemen.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500