Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
10 december 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zielige dierenfilmpjes (column Nick Hoekman)

Geplaatst op: 14 december 2016

Ik wil graag iets met jullie delen, iets waar ik al een tijdje mee worstel: ik heb een zwak voor zielige dieren filmpjes. U weet, de reclamespotjes die ze altijd net even uitzenden terwijl u met het hele gezin naar de beeldbuis loopt te gapen. En daar is mijn hele gezin dus ook vatbaar voor. En ja, ik weet wel dat mijn hele gezin in de Langestraat inhoudt dat ik alleen voor de televisie zit, maar daar gaat het nu niet om. Ik ben vatbaar voor zulke filmpjes.

En ik kan het niet helpen, zwerfhonden in Roemenië, naaktslakken die niet aan een restaurant kunnen komen in Frankrijk, uitgebuite Ezels in Dordrecht of verwaarloosde katten in Taiwan: ik vind ze allemaal even zielig. En ik wil ze allemaal in huis halen. Dat klinkt heftig, maar tot voor kort volgde ik op Twitter & Facebook óók nog eens alle asielen in de buurt, hierdoor was ik in staat om 71 honden, 58 katten, 33 hamsters en één zeeleeuw te adopteren. Dat leek me toch niet zo heel erg handig. Vooral kat technisch niet, want katten gaan de wereld overnemen. Voor de goede orde, katten en Nick, het is een prima combinatie. Maar uiteindelijk gaan de katten meer schade aan onze planeet aanrichten dan Donald Trump, Kim Jong-un en Vladimir Poetin samen.

Want dat gaat er straks gebeuren. Als ik over vijf jaar een zielig en alleenstaand mannelijk kattenvrouwtje ben, dan zit ik opgescheept met 49 katten die denken de wereldheerschappij over te kunnen nemen. Nick zit dan heel alleen in het hoekje van de kamer, waar hij mag slapen en de rest van de dag mag doorbrengen. Omdat de katten mijn bank, stoelen, tv-meubel en boxspring hebben toegeëigend als hun eigendom. Het enige wat ik nog van ze mag, is ze bij toerbeurten aaien. Om vervolgens mijn handen kapot te laten krabben. Ja, mijn toekomstperspectief is dat ik een krabpaal met hartslag ga worden.

Dan rest mij tegen die tijd niks anders om van mezelf een zielig filmpje op te nemen, waarin ik jullie met van die hangogen en een trillend pruillipje ga vragen om mij alsjeblieft te adopteren.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500