Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
12 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

DOS komt met ‘verse friet’

Geplaatst op: 16 december 2016

“Wanneer kom je met die ambachtelijke verse friet van vroeger?”, kreeg Johan Snel regelmatig te horen. Sinds afgelopen zaterdag heeft hij die nu inderdaad. “Zaterdag was de eerste verse frietdag en dat dan doen we vanaf nu elke zaterdag”, legt de eigenaar van snackbar d’ Olde Soldoat uit.

Hij heeft de afgelopen periode veel soorten getest. “De lekkerste aardappel en de beste frituurolie is nu gevonden en we gaan de komende zaterdagen verse frieten bakken en, hopen natuurlijk dat iedereen de gezondere variant komt proeven. De aardappel die we gebruiken is van hoge kwaliteit, komt gewassen binnen en wordt met schil en al gesneden en gebakken. Daardoor gaan er weinig tot geen voedingsstoffen verloren. De aardappel is groot van stuk zodat er mooie lange frieten van gesneden kunnen worden en komt zonder de E nummers en verdere toevoegingen zo van het land bij ons de pan in. Verser kan gewoon niet!”

Mensen keken er wel even vreemd tegenaan afgelopen zaterdag, zegt Snel. “Omdat de ambachtelijke friet niet is bewerkt in de fabriek is de kleur en vorm anders dan een fabrieksfrietje. Dat is nou juist het verschil, maar dat is nou ook juist het ambachtelijke. Over smaken valt altijd te twisten maar ik geloof dat de verse friet weer terrein terug gaat winnen op de fabrieksvariant. Mensen worden bewuster en gaan weer over op de natuurlijke producten, mooie bijkomstigheid is dan ook dat we de smaak van vroeger proeven en weer gaan waarderen.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500